"Crèpes" variades, dolces
Categoria:
Postres i dolços
Típica de: Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 250 grams de farina, dos ous, una mica d'oli d'oliva verge, sal, 1/2 litre de llet fresca, 50 grams de mantega, un raget de licor Gran Marnier, conyac, o rom, 25 grams de sucre fi.
- Pela de taronja ratllada.
- Pel farcit: melmelades (a gust), plàtans, maduixes, xocolata (prèviament desfeta al bany maria i calenta) un pot de nata, crema pastissera, caramel, taronges, pinya i préssec natural o en almívar, etc...
6 racions
Utensilis
Paella, pala, cullera de fusta, bol gran, plat pla.
Elaboració
En un recipient, hi posarem la farina (passada d'antuvi per un sedasset), i en el centre, s'hi posen els ous, una cullerada sopera d'oli, una mica de sal i un raget de llet.
Es treballa la pasta amb una cullera de fusta i s'hi afegeix, poc a poc, la llet restant.
S'hi afegeix la pela de la taronja ratllada, i s'aroma amb el Gran Marnier o licor (a gust).
Es deixa reposar aquesta pasta durant una hora a la nevera. Si en el moment d'utilitzar-la veieu que és espessa, s'hi pot afegir aigua o llet.
S'unta una paella (de la mida que volgueu fer les crèpes) amb mantega i es posa al foc.
Quan és calenta, s'hi tiren dues cullerades soperes -o una de gran de cuina- de la pasta, fent moure la paella a fi que quedi coberta per un igual, -com si fos una truita-.
Quan veiem que està compacta i es desenganxa de la paella, la girem amb l'ajut d'una forquilla o pala, fins que estigui rosseta de l'altra banda.
Ho anirem posant -tot fent una muntanyeta- en un plat pla, fins que acabem la massa.
PEL FARCIT:
- melmelada de maduixa i ruixat amb nata. Uns filets de caramel per sobre.
- plàtan i ruixat amb nata. Una filets de caramel per sobre.
- plàtan i ruixat amb xocolata calenta.
- melmelada d'albercoc i ruixat xocolata calenta.
- plàtan, nata i ruixat amb cointreau.
- crema i nata i ruixat amb xocolata calenta.
- crema i ruixat amb nata. Uns filets de caramel per sobre.
- crema i ruixat amb suc de taronja.
- taronja prèviament passada per la paella amb mantega, i ruixat amb nata.
- plàtan, nata i ruixat amb xocolata calenta.
- pinya o préssec en almívar a trocets, un raget de licor, i ruixat amb nata
- Igual que l'anterior, i ruixat amb xocolata calenta.
- maduixes, nata i ruixat amb xocolata o caramel.
I totes les variacions que vulguem donar-los.
1h
Notes
Se les pot preparar cada comensal, deixant sobre la taula les fruites i demés, i cadascú pot fer-se les crèpes al seu gust.
Si voleu sorprendre als convidats amb la "vostra" recepta, podeu presentar-les individuals.
Podem doblegar-les com un canaló o en forma de triangle.
Etiquetes: Entrants Postres Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5533 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.