"Crèpes" variades, dolces

Categoria:
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 250 grams de farina, dos ous, una mica d'oli d'oliva verge, sal, 1/2 litre de llet fresca, 50 grams de mantega, un raget de licor Gran Marnier, conyac, o rom, 25 grams de sucre fi.
  • Pela de taronja ratllada.
  • Pel farcit: melmelades (a gust), plàtans, maduixes, xocolata (prèviament desfeta al bany maria i calenta) un pot de nata, crema pastissera, caramel, taronges, pinya i préssec natural o en almívar, etc...

6 racions

Utensilis

Paella, pala, cullera de fusta, bol gran, plat pla.

Elaboració

En un recipient, hi posarem la farina (passada d'antuvi per un sedasset), i en el centre, s'hi posen els ous, una cullerada sopera d'oli, una mica de sal i un raget de llet.
Es treballa la pasta amb una cullera de fusta i s'hi afegeix, poc a poc, la llet restant.
S'hi afegeix la pela de la taronja ratllada, i s'aroma amb el Gran Marnier o licor (a gust).
Es deixa reposar aquesta pasta durant una hora a la nevera. Si en el moment d'utilitzar-la veieu que és espessa, s'hi pot afegir aigua o llet.
S'unta una paella (de la mida que volgueu fer les crèpes) amb mantega i es posa al foc.
Quan és calenta, s'hi tiren dues cullerades soperes -o una de gran de cuina- de la pasta, fent moure la paella a fi que quedi coberta per un igual, -com si fos una truita-.
Quan veiem que està compacta i es desenganxa de la paella, la girem amb l'ajut d'una forquilla o pala, fins que estigui rosseta de l'altra banda.
Ho anirem posant -tot fent una muntanyeta- en un plat pla, fins que acabem la massa.

PEL FARCIT:

- melmelada de maduixa i ruixat amb nata. Uns filets de caramel per sobre.
- plàtan i ruixat amb nata. Una filets de caramel per sobre.
- plàtan i ruixat amb xocolata calenta.
- melmelada d'albercoc i ruixat xocolata calenta.
- plàtan, nata i ruixat amb cointreau.
- crema i nata i ruixat amb xocolata calenta.
- crema i ruixat amb nata. Uns filets de caramel per sobre.
- crema i ruixat amb suc de taronja.
- taronja prèviament passada per la paella amb mantega, i ruixat amb nata.
- plàtan, nata i ruixat amb xocolata calenta.
- pinya o préssec en almívar a trocets, un raget de licor, i ruixat amb nata
- Igual que l'anterior, i ruixat amb xocolata calenta.
- maduixes, nata i ruixat amb xocolata o caramel.
I totes les variacions que vulguem donar-los.

1h

Notes

Se les pot preparar cada comensal, deixant sobre la taula les fruites i demés, i cadascú pot fer-se les crèpes al seu gust.
Si voleu sorprendre als convidats amb la "vostra" recepta, podeu presentar-les individuals.
Podem doblegar-les com un canaló o en forma de triangle.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2968 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

1 comentaris:

Joana mallafre diu:
Genial .. quina pinta !!!!las de canaló sembla'm tal ment de confiteria.
Fàcil i bo.

Una abraçada


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!