"Crèpes" variades, dolces

Categoria:
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 250 grams de farina, dos ous, una mica d'oli d'oliva verge, sal, 1/2 litre de llet fresca, 50 grams de mantega, un raget de licor Gran Marnier, conyac, o rom, 25 grams de sucre fi.
  • Pela de taronja ratllada.
  • Pel farcit: melmelades (a gust), plàtans, maduixes, xocolata (prèviament desfeta al bany maria i calenta) un pot de nata, crema pastissera, caramel, taronges, pinya i préssec natural o en almívar, etc...

6 racions

Utensilis

Paella, pala, cullera de fusta, bol gran, plat pla.

Elaboració

En un recipient, hi posarem la farina (passada d'antuvi per un sedasset), i en el centre, s'hi posen els ous, una cullerada sopera d'oli, una mica de sal i un raget de llet.
Es treballa la pasta amb una cullera de fusta i s'hi afegeix, poc a poc, la llet restant.
S'hi afegeix la pela de la taronja ratllada, i s'aroma amb el Gran Marnier o licor (a gust).
Es deixa reposar aquesta pasta durant una hora a la nevera. Si en el moment d'utilitzar-la veieu que és espessa, s'hi pot afegir aigua o llet.
S'unta una paella (de la mida que volgueu fer les crèpes) amb mantega i es posa al foc.
Quan és calenta, s'hi tiren dues cullerades soperes -o una de gran de cuina- de la pasta, fent moure la paella a fi que quedi coberta per un igual, -com si fos una truita-.
Quan veiem que està compacta i es desenganxa de la paella, la girem amb l'ajut d'una forquilla o pala, fins que estigui rosseta de l'altra banda.
Ho anirem posant -tot fent una muntanyeta- en un plat pla, fins que acabem la massa.

PEL FARCIT:

- melmelada de maduixa i ruixat amb nata. Uns filets de caramel per sobre.
- plàtan i ruixat amb nata. Una filets de caramel per sobre.
- plàtan i ruixat amb xocolata calenta.
- melmelada d'albercoc i ruixat xocolata calenta.
- plàtan, nata i ruixat amb cointreau.
- crema i nata i ruixat amb xocolata calenta.
- crema i ruixat amb nata. Uns filets de caramel per sobre.
- crema i ruixat amb suc de taronja.
- taronja prèviament passada per la paella amb mantega, i ruixat amb nata.
- plàtan, nata i ruixat amb xocolata calenta.
- pinya o préssec en almívar a trocets, un raget de licor, i ruixat amb nata
- Igual que l'anterior, i ruixat amb xocolata calenta.
- maduixes, nata i ruixat amb xocolata o caramel.
I totes les variacions que vulguem donar-los.

1h

Notes

Se les pot preparar cada comensal, deixant sobre la taula les fruites i demés, i cadascú pot fer-se les crèpes al seu gust.
Si voleu sorprendre als convidats amb la "vostra" recepta, podeu presentar-les individuals.
Podem doblegar-les com un canaló o en forma de triangle.


Recepta de cuina de "Crèpes" variades, dolces
per Teresa Vives Mariné
Recepta de cuina de "Crèpes" variades, dolces
per Teresa Vives Mariné
Recepta de cuina de "Crèpes" variades, dolces
per Teresa Vives Mariné

Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4845 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

1 comentaris:

Joana mallafre diu:
Genial .. quina pinta !!!!las de canaló sembla'm tal ment de confiteria.
Fàcil i bo.

Una abraçada

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: