Carxofes amb cloïsses

Ingredients

  • 1500 gr. de carxofes
  • 250 gr. de cebes de figueres
  • 1/2 kg. de cloïsses
  • Farina
  • Oli d'oliva
  • 200 ml. de vi blanc sec
  • 15 ametlles torrades
  • 150 ml. de fumet de peix
  • 2 llesques de pa fregit
  • 1 all
  • Sal
  • Pebre
  • Julivert

4 racions

Elaboració

Peleu les carxofes i deixeu els cors nets, coeu-los amb aigua i sal , durant 20-25 minuts,
fins que estiguin tous. Deixeu-los refredar dins del líquid de cocció.
Poseu les cloïsses al foc en un cassó tapat amb una mica d'aigua.Retireu el pot del foc un cop s'hauran obert.
Escorreu les carxofes, talleu-les en 8 trosos i reserveu-les. Piqueu la ceba ben fina i ofegueu-la en un cassola amb oli d'oliva. Quan estigui transparent, afegiu-hi l'all picat i ofegue-lo. Afegiu la farina i desfeu amb el fumet calent. Remeneu-ho bé.
Afegiu-hi les cloïsses, afegiu el vi i deixeu coure durant 3 minuts. Mentrestant, feu una picada amb el pa fregit, les ametlles i el julivert. Afegim la picada i les carxofes al guisat. Rectifiqueu de sal i pebre.

1h

Notes

Es millor deixar reposar abans de servir.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

7087 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de maig:

Crema de pastanaga
Crema de pastanaga
Sopes i cremes
Cookies de xocolata
Cookies de xocolata
Postres i dolços
Carxofes amb gambes
Carxofes amb gambes
Llegums i verdures
Saltejat de pèsols i sepia
Saltejat de pèsols i sepia
Peixos i mariscos
Ous al plat
Ous al plat
Ous i làctics
Carbonada flamande
Carbonada flamande
Carns Estofat
Orquestres
Orquestres
Amanides i plats freds Aperitiu
Filets de lluç a l'anglesa
Filets de lluç a l'anglesa
Peixos i mariscos Fritada

Veure receptes de maig i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: