Paella de carn i marisc feta amb llenya de ceps de vinya
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Paella
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Alta
Ingredients
- 2 Conills de pagès
- 1,2 Kg de Costella de porc ibèric
- 20 Escamarlans
- 20 Gambes
- 45 Cloïsses
- 1,5 Kg de Musclos
- 3 Sípies grosses, que a la peixateria ens netegen.
- Arròs (100 g per persona)
- Aigua (per cada 100g d’arròs, ¼ de litre d’aigua i cada 400 g d’arròs , ¼ de litre més)
- Ingredients per fer un sofregit (cebes, pebrot vermell i verd, tomàquets madurs,…)
- Llenya (ceps de vinya)
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre negre mòlt
15 racions
Elaboració
Es fa un bon foc amb ceps de vinya i es posa la paella sobre amb oli. Ha de quedar molt equilibrada, és a dir, l'oli al centre.
Durant el procés es va afegint la llenya que es necessiti.
Saltegem els escamarlans i gambes fresquíssimes, 1 minut i es retiren.
Hi posem el conill de pagès, tallat a trossos petits, i la costella de porc ibèric, també tallada petita. Previament, ho salpebrem.
Tot ho posem en el centre de la paella.
A la part esquerra de la paella, fora del centre, hi posem uns quans caps de gambes, els piquen per que treguin el suc, per donar el toc professional.
Afegim les sípies , que a la peixateria ens han netejat, tallades a trossos més aviat petits.
Hi afegim tallat a daus les cebes, pebrots vermells i verds, per començar el sofregit. El tomàquet encara, no.
Barregem els ingredients. Deixem que faci, xup xup... a la vora de la paella hem posat el conill i la costella de porc, perquè no quedi massa cuit.
Hi tirem els tomàquets ratllats i hi posem una mica de sal.
Concentrem al centre de la paella els ingredients excepte escamarlans i gambes que després de donar-los un toc hem reservat per al final.
Tirem l'arròs. Remenem i hi posem l'aigua (en els ingredients a aigua, he posat la quantitat) deixem fer.... xup ... xup ... hi tirem els musclos i les cloïsses.
Recuperem els escamarlans i gambes ... xup ... xup ... Deixem reposar 5 minuts i llesta per servir.
2h
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2197 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.