Crema Catalana amb gelat de torró i ametlles torrades

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un litre de llet sencera
  • 200 grams de sucre
  • 50 grams de maizena
  • Sis rovells d'ou
  • Una pell de taronja
  • Una pell de llimona
  • Una branca de canyella
  • Ametlles làminades
  • Una barra de gelat de torró

6 racions

Utensilis

Sis cassoletes de terrissa, per la crema.
Una pala per cremar la crema, o un bufador.

Elaboració

En un atuell rodó, posem : un raig de llet, els sis rovells, i 50 grams de maizena. Ho remenem amb el batedor de varetes, i ho reservem.
A part, en un cassó, posem : la llet, el sucre, la pell de llimona, la pell de taronja, i la branca de canyella. Ho posem al foc, i quan ja bull, afegim la barreja dels ous i la maizena. Ho remenem sense parar, i quan ja és espès, ho traiem, i ho anem repartint en les cassoletes.
A part, en una safata per anar al forn, posem les ametlles espolsades amb sucre, i les torrem a 180º, tot donant-li voltes, perquè no es cremin.
En el moment de servir a taula, espolsem sucre damunt la crema, i ho cremem amb l'ajud d'un cremador. ( pot ser una pala, o un bufador )
Seguidament, posem un tall de gelat d'uns dos dits de gruix, ho espolsem tot plegat amb les ametlles torrades, i ja ho podrem servir.

40min

Notes

Aquest postre, el serveix el meu amic en Ferran del restaurant Cal Lluis, de Barcelona ja fà més de quaranta anys, i té molta acceptació, ell l'anomena " xino de cal Lluis ".


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1208 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: