All i oli

Ingredients

  • 1 all
  • 1 rovell d'ou
  • 200 cc d'oli d'oliva
  • Sal

Utensilis

Un morter

Elaboració

El secret de l'all-i-oli fet a mà, és tenir molta paciència.
La primera cosa que farem serà pelar l'all, fer-lo a trossets petits i picar-lo al morter amb una mica de sal.
Piquem l'all fins que estigui ben esmicolat.
Afegim el rovell d'ou i el remenem bé.
Ara arriba el moment més important: afegim un rajolinet d'oli i remenem bé fins que quedi ben lligat.
Tornem a afegir un altre rajolinet i el tornem a lligar.
Hem d'anar afegint petites quantitats d'oli fins que estiguem segurs que està ben lligat. Llavors ja podrem afegir quantitats més grans d'oli cada vegada, fins que tot l'oli estigui incorporat.
Si ens ha quedat bé, la mà de morter se'ns aguantarà dreta.

10min

Notes

Podem guardar l'all i oli a la nevera durant un dia.
Si se'ns tallés es pot provar d'afegir de mica en mica una culleradeta d'aigua tèbia. Si no aconseguim lligar-lo, podem fer una maionesa amb all amb la batedora, afegir-li l'all i oi negat i tornar a batre.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1445 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

3 comentaris:

Anna Puig Pastor diu:
Jo el faig iagual, soc una enamorada de l'all i oli.
Maria Àngels Bronsoms diu:
Jo també sóc del club de fans de l'allioli, es veu perfecte!
Pepi Faure Julián diu:
Igual, igual, però jo el faig en un plat i amb una forquilla....


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: