All i oli
Ingredients
- 1 all
- 1 rovell d'ou
- 200 cc d'oli d'oliva
- Sal
Utensilis
Un morter
Elaboració
El secret de l'all-i-oli fet a mà, és tenir molta paciència.
La primera cosa que farem serà pelar l'all, fer-lo a trossets petits i picar-lo al morter amb una mica de sal.
Piquem l'all fins que estigui ben esmicolat.
Afegim el rovell d'ou i el remenem bé.
Ara arriba el moment més important: afegim un rajolinet d'oli i remenem bé fins que quedi ben lligat.
Tornem a afegir un altre rajolinet i el tornem a lligar.
Hem d'anar afegint petites quantitats d'oli fins que estiguem segurs que està ben lligat. Llavors ja podrem afegir quantitats més grans d'oli cada vegada, fins que tot l'oli estigui incorporat.
Si ens ha quedat bé, la mà de morter se'ns aguantarà dreta.
10min
Notes
Podem guardar l'all i oli a la nevera durant un dia.
Si se'ns tallés es pot provar d'afegir de mica en mica una culleradeta d'aigua tèbia. Si no aconseguim lligar-lo, podem fer una maionesa amb all amb la batedora, afegir-li l'all i oi negat i tornar a batre.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1576 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Jo també hi afegeixo uns quants pèsols
Moltes grácies Quim. Els tornaré a fer tal com tu els fas.
Hola Quim. A mi m'agradava molt fer els seitons en vinagre pero ja no els faig perque diuen que primer s'han de congelar...
Gracies per la correcció. Es important escriure bé la nostra llengua
Avui sí que puc accedir a les receptes