All i oli
Categoria:
Altres
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 all
- 1 rovell d'ou
- 200 cc d'oli d'oliva
- Sal
Utensilis
Un morter
Elaboració
El secret de l'all-i-oli fet a mà, és tenir molta paciència.
La primera cosa que farem serà pelar l'all, fer-lo a trossets petits i picar-lo al morter amb una mica de sal.
Piquem l'all fins que estigui ben esmicolat.
Afegim el rovell d'ou i el remenem bé.
Ara arriba el moment més important: afegim un rajolinet d'oli i remenem bé fins que quedi ben lligat.
Tornem a afegir un altre rajolinet i el tornem a lligar.
Hem d'anar afegint petites quantitats d'oli fins que estiguem segurs que està ben lligat. Llavors ja podrem afegir quantitats més grans d'oli cada vegada, fins que tot l'oli estigui incorporat.
Si ens ha quedat bé, la mà de morter se'ns aguantarà dreta.
10min
Notes
Podem guardar l'all i oli a la nevera durant un dia.
Si se'ns tallés es pot provar d'afegir de mica en mica una culleradeta d'aigua tèbia. Si no aconseguim lligar-lo, podem fer una maionesa amb all amb la batedora, afegir-li l'all i oi negat i tornar a batre.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2900 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.