Pastís de carabassó i ceba
Ingredients
- 4 carabassons grossets
- 2 manats de ceba tendra
- 5 ous
- Sal i pebre negre
- 2 pebrots vermells més aviat grossos
- Fortmage en pols a gust
Elaboració
Renteu i talleu les puntes dels carbassons tallant-los tot seguit a daus no gaire grossos.
Peleu les cebes i les talleu també a trossos petits.
Poseu-ho tot plegat en una olla i deixeu-ho que es vagi coent tot en la seva pròpia aigua que va deixant poc a poc. Afegiu-hi un xic de sal.
Quan vegueu que la cosa està bé, ha de passar al menys mitja hora, apagueu el foc i ho passeu per la batedora afegint-hi els cinc ous (clara i rovell), una mica de pebre negre i la quantitat que volgueu de formatge en pols i de la classe que us faci goig.
En tenir la massa a punt, la poseu en un o dos motlles adients i la fiqueu al bany maria
ben bé una hora. Per a assegurar-se que estigui cuit, el podeu punxar al mig amb una agulla de mitja o un punxonet de fusta i quan surti sec, doncs ja està fet. Deixeu-ho reposar i un cop fred, cap a la nevera. Veureu que va deixant liquid i heu de mirar d'anar-lo secant prement amb un paper de cuina. Es normal que això passi.
Quan el volgueu servir, heu d'escalivar els dos pebrots i quan els tingueu fets, els passeu per la batedora
amb una gota d'oli, per a obtenir una salsa fina.Tot seguit aboqueu aquesta salsa pel damunt del pastís...
Notes
Serviu el pastís regat amb la salsa pel damunt, o bé per racions amb una bona llengua de salsa al costat o posant la ració de pastís al damunt d'aquesta llengua...
La salsa sobrera , la podeu portar a taula en un bol o salsera...
Etiquetes:
Pastís fred
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3186 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Boníssimmmmmmm
Queda especificat que és un alcohol de 90º. Aquesta gradació és una de les adients per fer quelcom que es faci servir...
Lourdes.... Avuí penso preparar aquesta recepta per a demà celebrar l'aniversari de la meva filla, però penso fer-la amb...
Jordi.... Ahir per la nit vam sopar 6 persones la teva sarsuela que vaig preparar el dia abans. ESTAVA FABULOSA. ENS VA...
Perdoneu no vaig posar la descripció de l'almívar perqué vaig donar per suposat que tothom sap o pot saber com es fa... EM...