Flors de carnestoltes

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Andalusia
Dieta: hipocalòrica
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 175 grs. de farina
  • 250 grs. de llet
  • 2 ous sencers
  • 2 cullerada de sucre
  • un polsim de sal
  • 1 copa de anís
  • 1 litre d'oli de girasol per fregir
  • 1 pell de taronja o llimona
  • Aquest motlle ho trobareu en ferreteries o en mercats ambulants.. o també en tendes d'utensilis de cuina. Ha de ser pesat i de bon material.

10 racions

Elaboració

Posem a escalfar en oli de girasol en una cassola alta. Tirem la pell de taronja o llimona i quan aquesta està torrada la retirem.
Al mateix temps posem el motlle a escalfar.
Tirem la resta d'ingredients en un bol i batem.
Ens ha de quedar una barreja ni clara ni espessa com si anessin per creps.
Quan l'oli estigui calent i el motlle també comencem a fer les flors.
Per a això agafem el motlle i ho introduïm en la barreja però sense cobrir-ho tot, sinó no podrem llevar les flors. Notarem que amb el contacte del motlle i la barreja aquesta (chisporrotea), això és bon senyal.
Fiquem immediatament a fregir en la casserola però sense arribar amb el motlle al fons, de aquí que que la casserola sigui alta.
Les flors s'aniran desenganxant soles del motlle, les primeres ens costés una mica i ens podrem ajudar amb una forquilla per deixar-les anar, això és perquè el motlle encara no està massa calent. Les dues primeres flors és normal que no es desenganxin del motlle, les dues primeres sempre acaben en les escombraries.
Quan la flor es desenganxi li donem la volta per fregir per l'altre costat.
Les traiem a un plat amb paper de cuina absorbent, i les passem per sucre i canyella, al gust de cadascu.
I a menjar.

35min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1631 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: