Crema d'albergínies - baba ganoush

Ingredients

  • 2 albergínies grans
  • 2 grans d'all, al gust, més o menys si cal
  • 2 cull de Tahini
  • Suc de 1/2 llimona
  • Sal, pebre negre i comí molt, al gust
  • 100 ml d'oli d'oliva verge, més si cal per anar lligant la crema

4 racions

Elaboració

Talleu les albergínies per la meitat, saleu-les amb sal gruixuda abundant per la part de dintre i poseu-les en una escorredora, que treguin l'aigua de vegetació que és molt amargant, mínim mitja hora. Jo els he deixat tot el matí fins que he tornat de treballar. Esbandiu-les bé i poseu-les a coure a la planxa amb una mica d'oli i si teniu algun adob que us agradi, li podeu espolvorejar també. Jo les he cuit en meitats, però per anar mês depressa es poden fer en rodelles.,
Quan les tingueu cuites, deixei-les refredar tapades amb un drap de cuina i embolicades amb un paper d'alumini. Cal pelar-les i així és més fàcil.
Poseu la polpa d'albergínies al vas de la batedora amb la resta d'ingredients i bateu bé fins a obtenir una crema de consistència de purè.

Notes

Emplateu-la en un plat pla i deixeu-la refredar a la nevera. A l'hora de servir-la podeu decorar-la amb olives de les que us agradin, picades fins i tot, amb julivert, amb menta fresca..., tot li va bé. És per menjar- la sucant-hi pa. O amb palets de verdures fresques variades a l'estiu.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2116 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!