Bunyols de cervellets de xai

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Dos cervells de xai
  • Aigua
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Una branca d'àpi
  • Una fulla de llorer
  • Mitja ceba pelada
  • Llet sencera
  • Mig sobre de llevat en pols
  • Tres alls ratllats
  • Julivert picolat
  • Farina
  • Un rovell d'ou

4 racions

Utensilis

Una aranya de filferro
Una paella fonda,( sotén)
Paper de cuina
Una safata de porcellana ben bonica

Elaboració

Primer de tot, posem un cassó al foc, amb: aigua, un polsim de sal, una fulla de llorer, la branca d'àpi i la mitja ceba. Quan l'aigua arrenqui a bullir, afegim els cervells de xai, només tres minuts, perquè s'escaldin i els retirem del foc.
A part en un bol, fem una pasta amb: llet, farina, el rovell d'ou, el llevat, un polsim de sal, el julivert picolat, i els alls ratllats, i deixem que reposi mitja hora.
Quan els cervells són freds, els tallem a trossos regulars, i els hi afegim a la pasta, procurant que no sigui ni massa espessa, ni massa clara.
Pasada la mitja hora, posem la paella en el foc amb força oli d'oliva, i quan sigui ben calent, anem agafant amb l'ajud de dues culleres soperes, una mica de pasta juntament amb trossos de cervell, i els anem fregint fins que són daurats, tot deixant-los damunt d'un paper de cuina, per treure l'excés d'oli.
Seguidament, ja els podrem treure a taula, en una safata de porcellana, ben bonica.

1h 15min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2115 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!