Bunyols d'albergínia i bacó
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Bunyols
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dues albergínies mitjanes
- La part banca de quatre porros
- Deu tirres de bacó,( sense cotna), tallades ben fines
- Oli d'oliva
- Sal
- Farina
- Un sobre de llevat en pols
- Llet sencera
- Un rovell d'ou
6 racions
Utensilis
Una paella fonda de ferro,( sotén)
Una aranya de filferro
Una safata de porcellana ben bonica
Paper de cuina
Un batedor de varetes
Elaboració
Primerament, en un bol gran, berregem: la farina, el llevat, el rovell d'ou, un polsim de sal, i la llet. Anem remenant amb el batedor de varetes, fins conseguir una pasta ni massa clara, ni massa espessa, i la deixem reposar mitja hora.
A part, pelem les albergínies, i les tallem en brunoise ben menuda, juntament amb els porros i els fregim amb un raig d'oli en una paella. Quan tot plegat és mig fregit, afegim les tires de bacó, picolades ben menudes, donem unes voltes, i ho reservem. Quan aquesta barreja és freda, la barrejem amb la massa restant de farina, l'i donem unes voltes amb una espàtula, i ja podrem fer els bunyols.
En una paella fonda de ferro,( sotén), posem força oli d'oliva, i quan és calent, anem posant pasta de bunyols, amb l'ajuda de dues culleres grans, tot remenant amb l'aranya, per tal que ne es cremin. Quan són rossets, els traiem i els posem damunt una safata amb paper de cuina per treure l'excés d'oli. Seguidament, els posem en una safata de porcellana ben bonica, i ja els podrem servir a taula.
1h
Etiquetes: La cuina dels bunyols Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2974 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.