Bunyols d'albergínia i bacó

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Dues albergínies mitjanes
  • La part banca de quatre porros
  • Deu tirres de bacó,( sense cotna), tallades ben fines
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Farina
  • Un sobre de llevat en pols
  • Llet sencera
  • Un rovell d'ou

6 racions

Utensilis

Una paella fonda de ferro,( sotén)
Una aranya de filferro
Una safata de porcellana ben bonica
Paper de cuina
Un batedor de varetes

Elaboració

Primerament, en un bol gran, berregem: la farina, el llevat, el rovell d'ou, un polsim de sal, i la llet. Anem remenant amb el batedor de varetes, fins conseguir una pasta ni massa clara, ni massa espessa, i la deixem reposar mitja hora.
A part, pelem les albergínies, i les tallem en brunoise ben menuda, juntament amb els porros i els fregim amb un raig d'oli en una paella. Quan tot plegat és mig fregit, afegim les tires de bacó, picolades ben menudes, donem unes voltes, i ho reservem. Quan aquesta barreja és freda, la barrejem amb la massa restant de farina, l'i donem unes voltes amb una espàtula, i ja podrem fer els bunyols.
En una paella fonda de ferro,( sotén), posem força oli d'oliva, i quan és calent, anem posant pasta de bunyols, amb l'ajuda de dues culleres grans, tot remenant amb l'aranya, per tal que ne es cremin. Quan són rossets, els traiem i els posem damunt una safata amb paper de cuina per treure l'excés d'oli. Seguidament, els posem en una safata de porcellana ben bonica, i ja els podrem servir a taula.

1h


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3558 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: