Crema de patata tofonada i rovell d'ou

Categoria:
Recepta per
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 300 g de patates.
  • 2 ous de pagès.
  • Un raig d’oli de tòfona ( comprat preparat )
  • Sal
  • Pebre negre
  • Tòfona negra per ratllar-ne unes làmines.

2 racions

Elaboració

-Faig la crema de patates, fent bullir les patates fins que quedin toves. Uns 30 minuts.
-Les poso al túrmix amb sal i pebre.
-En funció de si vull la crema, molt o menys espesa i afegeixo aigua de bullir les patates i un raig d’oli de tòfona. Uns 5 minuts de túrmix.
-Poso la crema de patata en el plat on menjaré.
-Trec el rovell de l’ou, el tiro al plat on hi ha la crema (sense que es trenqui ) i hi ratllo unes 4 o 5 làmines de tòfona.
-Per menjar-ho recomano barrejar-ho tot i una cullera.

40min

Notes

La tòfona negra és un bolet que viu soterrat, associat amb les arrels d'arbres forestals, sobretot dels gèneres Quercus (roures, alzines, etc.)
Té l'aspecte d'una mena de patata, de dos a vuit cm, irregular, d'un to bru rogenc o gairebé negre, amb berrugues de forma poligonal, cobrint tota la seua superfície.
Quan es talla s'aprecia la gleva, d'un blanc grisós de jove que, quan envelleix, s'enfosqueix i fa ressaltar una retícula de venes blanques.


Recepta de cuina de Crema de patata tofonada i rovell d'ou
Recepta de cuina de Crema de patata tofonada i rovell d'ou

Detall del plat.tot barrejat.

Recepta de cuina de Crema de patata tofonada i rovell d'ou

Tòfona negra partida pel mig.

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1981 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: