Filet de porc a la planxa amb salsa cafè de París i pebrots de Padrón
Categoria:
Carns
Dieta: hipocalòrica
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Alta

Ingredients
- 350 g de Llaminera de porc (a la carnicería ens la netegen de greixos)
- 1 Bossa de pebrots de Padrón
- Oli d’oliva
- Sal
Per la salsa café de París:
- 250 g de Mantega
- 1 Cullerada de Ketchup
- 1 Culleradeta de mostassa
- 1 Culleradeta de Tàperes
- 3 Cullerades d’escalunyes picades molt fines
- 3 Cullerades de julivert picat
- 3 Cullerades de cibulet picat
- Una mica d’orenga
- Una mica d’anet
- Una mica de farigola
- 1 Culleradeta de estragó fresc o ½ de sec
- Una mica de romaní
- Una mica d’all mòlt
- 2 Anxoves mòltes
- 1 Culleradeta de Brandi
- 1 Culleradeta de Xerez sec
- ½ Culleradeta de Salsa Anglesa (Perrins)
- ½ Culleradeta de pebre vermell dolç
- ¼ Culleradeta de curri en pols
- 2 g de pebre negre triturats
- 1 Culleradeta de suc de llimona
- ¼ Culleradeta de ratlladura de taronja
- Una mica de sal
2 racions
Utensilis
Batedora elèctrica.
Elaboració
De la salsa Cafè de París:
Per preparar aquesta salsa primer haurem de preparar la mantega.
Piquem molt fins tots els ingredients que es puguin picar i barregem bé amb la resta, excepte amb la mantega.
Remenem bé, tapem i ho deixem macerar 24 hores fora de la nevera.
Passat aquest temps ho triturem amb la batedora, fins que quedi una pasta homogènia.
Ara batem bé la mantega, que la tindrem a temperatura ambient i anem barrejant amb la pasta poc a poc, fins integrar-la del tot i quedi ben incorporada.
La mantega la podem guardar en recipients, o en un rotllo embolicada en film transparent i l'anirem utilitzant segons calgui.
Una vegada que estigui ben freda i endurida. Es pot congelar en porcions sense problema.
Ara ja podem preparar la salsa. Posem a fondre una mica de mantega en un cassó i hi afegim la farina.
Ho ofeguem bé i li anem tirant llet a poc a poc, lligant-la amb ajuda d'unes varetes, fins aconseguir una beixamel lleugera.
Hi tirem sal i pebre al gust.
Ho deixem bullir uns minuts per treure el gust de la farina i retirem del foc.
Hi afegim la mantega Cafè de París i remenem bé fins que es fongui i quedi ben incorporada. Ja està a punt.
Dels pebrots de Padrón:
Rentem els pebrots i els eixuguem. Posem la paella al foc i escalfem una mica l’oli, hi col.loquem els pebrots i els deixem fregir una mica per cada banda, els salem i reservem.
Del filet de porc:
Tallem la llaminera a rodanxes de més o menys 1 cm de gruix. Posem en una paella una mica d’oli, quan l’oli està calent, salem els talls de llaminera i els coem uns 7 minuts per costat.
Per emplatar:
En un plat posem els talls de llaminera cuits (uns 5 o 6 per persona), a sobre la salsa cafè de París i uns quants pebrots de Padrón.
Ja es pot servir el plat.
1h 20min

Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1899 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.