Filet de porc a la planxa amb salsa cafè de París i pebrots de Padrón
Categoria:
Carns
Dieta: hipocalòrica
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Alta

Ingredients
- 350 g de Llaminera de porc (a la carnicería ens la netegen de greixos)
- 1 Bossa de pebrots de Padrón
- Oli d’oliva
- Sal
Per la salsa café de París:
- 250 g de Mantega
- 1 Cullerada de Ketchup
- 1 Culleradeta de mostassa
- 1 Culleradeta de Tàperes
- 3 Cullerades d’escalunyes picades molt fines
- 3 Cullerades de julivert picat
- 3 Cullerades de cibulet picat
- Una mica d’orenga
- Una mica d’anet
- Una mica de farigola
- 1 Culleradeta de estragó fresc o ½ de sec
- Una mica de romaní
- Una mica d’all mòlt
- 2 Anxoves mòltes
- 1 Culleradeta de Brandi
- 1 Culleradeta de Xerez sec
- ½ Culleradeta de Salsa Anglesa (Perrins)
- ½ Culleradeta de pebre vermell dolç
- ¼ Culleradeta de curri en pols
- 2 g de pebre negre triturats
- 1 Culleradeta de suc de llimona
- ¼ Culleradeta de ratlladura de taronja
- Una mica de sal
2 racions
Utensilis
Batedora elèctrica.
Elaboració
De la salsa Cafè de París:
Per preparar aquesta salsa primer haurem de preparar la mantega.
Piquem molt fins tots els ingredients que es puguin picar i barregem bé amb la resta, excepte amb la mantega.
Remenem bé, tapem i ho deixem macerar 24 hores fora de la nevera.
Passat aquest temps ho triturem amb la batedora, fins que quedi una pasta homogènia.
Ara batem bé la mantega, que la tindrem a temperatura ambient i anem barrejant amb la pasta poc a poc, fins integrar-la del tot i quedi ben incorporada.
La mantega la podem guardar en recipients, o en un rotllo embolicada en film transparent i l'anirem utilitzant segons calgui.
Una vegada que estigui ben freda i endurida. Es pot congelar en porcions sense problema.
Ara ja podem preparar la salsa. Posem a fondre una mica de mantega en un cassó i hi afegim la farina.
Ho ofeguem bé i li anem tirant llet a poc a poc, lligant-la amb ajuda d'unes varetes, fins aconseguir una beixamel lleugera.
Hi tirem sal i pebre al gust.
Ho deixem bullir uns minuts per treure el gust de la farina i retirem del foc.
Hi afegim la mantega Cafè de París i remenem bé fins que es fongui i quedi ben incorporada. Ja està a punt.
Dels pebrots de Padrón:
Rentem els pebrots i els eixuguem. Posem la paella al foc i escalfem una mica l’oli, hi col.loquem els pebrots i els deixem fregir una mica per cada banda, els salem i reservem.
Del filet de porc:
Tallem la llaminera a rodanxes de més o menys 1 cm de gruix. Posem en una paella una mica d’oli, quan l’oli està calent, salem els talls de llaminera i els coem uns 7 minuts per costat.
Per emplatar:
En un plat posem els talls de llaminera cuits (uns 5 o 6 per persona), a sobre la salsa cafè de París i uns quants pebrots de Padrón.
Ja es pot servir el plat.
1h 20min

Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1653 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Sucre ja ho diu 4 cullerades superes 4 C/s i d'aigua unes gotes difícil quantificar unes gotes no té de quedar massa...
Cert. Jo de vegades també
La meva enhorabona per guanyar el concurs.
Está molt bo, ja ho veurás.
Doncs si. Gràcies