Filet de porc a la planxa amb salsa cafè de París i pebrots de Padrón

Categoria:
Dieta: hipocalòrica
Estació:
Dificultat: Alta

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 350 g de Llaminera de porc (a la carnicería ens la netegen de greixos)
  • 1 Bossa de pebrots de Padrón
  • Oli d’oliva
  • Sal

Per la salsa café de París:

  • 250 g de Mantega
  • 1 Cullerada de Ketchup
  • 1 Culleradeta de mostassa
  • 1 Culleradeta de Tàperes
  • 3 Cullerades d’escalunyes picades molt fines
  • 3 Cullerades de julivert picat
  • 3 Cullerades de cibulet picat
  • Una mica d’orenga
  • Una mica d’anet
  • Una mica de farigola
  • 1 Culleradeta de estragó fresc o ½ de sec
  • Una mica de romaní
  • Una mica d’all mòlt
  • 2 Anxoves mòltes
  • 1 Culleradeta de Brandi
  • 1 Culleradeta de Xerez sec
  • ½ Culleradeta de Salsa Anglesa (Perrins)
  • ½ Culleradeta de pebre vermell dolç
  • ¼ Culleradeta de curri en pols
  • 2 g de pebre negre triturats
  • 1 Culleradeta de suc de llimona
  • ¼ Culleradeta de ratlladura de taronja
  • Una mica de sal

2 racions

Utensilis

Batedora elèctrica.

Elaboració

De la salsa Cafè de París:

Per preparar aquesta salsa primer haurem de preparar la mantega.
Piquem molt fins tots els ingredients que es puguin picar i barregem bé amb la resta, excepte amb la mantega.
Remenem bé, tapem i ho deixem macerar 24 hores fora de la nevera.
Passat aquest temps ho triturem amb la batedora, fins que quedi una pasta homogènia.
Ara batem bé la mantega, que la tindrem a temperatura ambient i anem barrejant amb la pasta poc a poc, fins integrar-la del tot i quedi ben incorporada.
La mantega la podem guardar en recipients, o en un rotllo embolicada en film transparent i l'anirem utilitzant segons calgui.
Una vegada que estigui ben freda i endurida. Es pot congelar en porcions sense problema.
Ara ja podem preparar la salsa. Posem a fondre una mica de mantega en un cassó i hi afegim la farina.
Ho ofeguem bé i li anem tirant llet a poc a poc, lligant-la amb ajuda d'unes varetes, fins aconseguir una beixamel lleugera.
Hi tirem sal i pebre al gust.
Ho deixem bullir uns minuts per treure el gust de la farina i retirem del foc.
Hi afegim la mantega Cafè de París i remenem bé fins que es fongui i quedi ben incorporada. Ja està a punt.

Dels pebrots de Padrón:

Rentem els pebrots i els eixuguem. Posem la paella al foc i escalfem una mica l’oli, hi col.loquem els pebrots i els deixem fregir una mica per cada banda, els salem i reservem.

Del filet de porc:

Tallem la llaminera a rodanxes de més o menys 1 cm de gruix. Posem en una paella una mica d’oli, quan l’oli està calent, salem els talls de llaminera i els coem uns 7 minuts per costat.

Per emplatar:

En un plat posem els talls de llaminera cuits (uns 5 o 6 per persona), a sobre la salsa cafè de París i uns quants pebrots de Padrón.
Ja es pot servir el plat.

1h 20min


Recepta de cuina de Filet de porc a la planxa amb salsa cafè de París i pebrots de Padrón

En el plat per degustar-lo
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1370 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: