Farcellets de col farcits de carn i llagostins, gratinats amb salsa aurora

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Dotze fulles de col sense la branca central
  • 600 grams de llagostins de mida mitjana
  • Salsa Aurora [Veure recepta]
  • Una ceba picolada
  • 600 grams de carn de porc trinxada
  • Farina
  • Conyac
  • Un cullerot de sofregit de tomàquet [Veure recepta]
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Pebre negre en pols
  • Aigua
  • Formatge ratllat

4 racions

Utensilis

Quatre cassoletes de terrissa de mida mitjana
Quatre plats plans
Un cassó gran
Una paella gran
Una espàtula de fusta
Una cassola fonda
Un drap gran de cotó
Una paella gran
Una aranya de filferro

Elaboració

Primerament, en una cassola amb aigua i sal bullim les fulles de col, i quan són cuites al "dente", les fiquem damunt un drap de cotó blanc i les reservem.
Seguidament, pelem els llagostins i els tallem en tres trossos. Tot seguit, en una paella gran amb un raig d'oliva, sofregim la ceba, la carn trinxada i els llagostins, i quan tot plegat és mig fregit, afegim un cassó de sofregit de tomàquet i un got de conyac.
Quan el conyac a reduit, ho retirem del foc i ho reservem.
A part, fem la salsa aurora com explico a la meva recepta i la reservem.
A continuació, omplim les fulles de col amb la farsa de carn i llagostins, ho emboliquem fent un farcellet, ho passem per farina i ho fregim amb oli d'oliva fins que els farcellets estiguin daurats, i els fiquem de tres en tres, a les cassoletes de terrissa amb l'ajud de l'aranya de filferro. Tot seguit, ho cobrim amb la salsa aurora, ho espolsem amb formatge ratllat, i ho gratinem en el forn a 180º, fins que el formatge és ben daurat, i ja ho podrem servir a taula, amb un plat a sota per tal de no cremar-nos.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2071 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: