Llenties estofades a la riojana

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Un quilo de llenties seques
  • Tres litres d'aigua mineral
  • Oli d'oliva
  • Una ceba picolada
  • Quatre alls pelats
  • Tres ous bullits
  • Una fulla de llorer
  • Sal
  • Tres patates mitjanes
  • 600 grams de xoriç(xistorra)
  • Tres talls de cansalada de panxeta
  • Pebre vermell dolç

8 racions

Utensilis

Una cassola metal·lica fonda
Una sopera de porcellana blanca
Una paella gran
Un cassó mitjà
Una paella mitjana

Elaboració

Primerament, en una paella gran amb un raig d'oli d'oliva sofregim: la ceba picolada, el xoriç, el llorer i la cansalada tallada a trossets menuts.
Quan ho tenim tot ben fregit, ho fiquem a la cassola juntament amb l'aigua i les llenties.
Deixem que arrenqui el bull, i quan les llenties siguin gairebé cuites, afegim les patates pelades i tallades a quadradets menuts.
A part, en una paella mitjana, fregim els alls laminats i quan són rossos, afegim una cullerada de pebre vermell i tot seguit ho aboquem a la cassola juntament amb les llenties.
A part, bullim els ous i un cop cuits els picolem i els afegim a la cassola amb les llenties.
Tot seguit corregim de sal, i quan tot plegat ja és cuit, la ho podrem servir a taula en una sopera de porcellana blanca ben abellidora.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1173 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!