Esmorzar de traginer

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Una baldana de ceba
  • Un pam de botifarra crua (llonganissa)
  • Una arengada de casco
  • Un tall de cansalada de panxeta
  • 150 grams de mongetes del ganxet cuites
  • Oli d'oliva
  • Pa de pagès
  • Un all pelat
  • Sal

1 racions

Utensilis

Una paella gran
Un plat gran de porcellana blanca
Una paella mitjana

Elaboració

Primerament, en el forn torrem dues llesques de pa de pagès i les reservem.
A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva sofregim les mongetes del ganxet i un cop fregides, les fiquem en el centre del plat.
Tot seguit, fregim l'arengada i un cop fregida, la fiquem damunt les mongetes.
Seguidament, en una paella gran, fregim: la baldana, la cansalada i la llonganissa i un cop fregides, les repartim pel damunt les mongetes.
Ja per acabar el plat, fiquem un rajolí de l'oli de fregir l'arengada pel damunt de tot el conjunt, i ja ho podrem servir a taula.
A part, agafem les torrades, els hi freguem un all pel damunt, hi afegim un raig d'oli d'oliva i les servirem en un plat a part, al costat del plat de les mongetes.

40min

Notes

Prepararem tants esmorzars de traginer com persones seguin a taula.
A la població de Balsareny cada any cel·lebren la festa dels traginers amb uns grans esmorzars per tota la gent que s'apropa a la vila.
Els traginers eran el que ara en diem "transportistes", peró anaven en carruatjes.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

748 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!