Esmorzar de traginer
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Entrepà
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una baldana de ceba
- Un pam de botifarra crua (llonganissa)
- Una arengada de casco
- Un tall de cansalada de panxeta
- 150 grams de mongetes del ganxet cuites
- Oli d'oliva
- Pa de pagès
- Un all pelat
- Sal
1 racions
Utensilis
Una paella gran
Un plat gran de porcellana blanca
Una paella gran
Elaboració
Primerament, en el forn torrem dues llesques de pa de pagès i les reservem.
A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva sofregim les mongetes del ganxet i un cop fregides, les posem en el centre del plat.
Tot seguit, fregim l'arengada i un cop fregida, la posem damunt les mongetes.
Seguidament, en una paella gran, fregim: la baldana, la cansalada i la llonganissa i un cop fregides, les repartim pel damunt de les mongetes.
Ja per acabar el plat, fiquem un rajolí de l'oli de fregir l'arengada pel damunt de tot el conjunt, i ja ho podrem servir a taula.
A part, agafem les torrades, els hi freguem un all pel damunt, hi afegim un raig d'oli d'oliva i les servirem en un plat a part, al costat del plat de les mongetes.
40min
Notes
Prepararem tants esmorzars de traginer com persones seguin a taula.
A la població de Balsareny cada any celebren la festa dels traginers amb uns grans esmorzars per tota la gent que s'apropa a la vila.
Els traginers eren el que ara en diem "transportistes", però anaven en carruatges tirats per cavalls o mules.
Etiquetes: Cuina d'hivern Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2560 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.