Esmorzar de traginer
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Entrepà
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Una baldana de ceba
- Un pam de botifarra crua (llonganissa)
- Una arengada de casco
- Un tall de cansalada de panxeta
- 150 grams de mongetes del ganxet cuites
- Oli d'oliva
- Pa de pagès
- Un all pelat
- Sal
1 racions
Utensilis
Una paella gran
Un plat gran de porcellana blanca
Una paella mitjana
Elaboració
Primerament, en el forn torrem dues llesques de pa de pagès i les reservem.
A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva sofregim les mongetes del ganxet i un cop fregides, les fiquem en el centre del plat.
Tot seguit, fregim l'arengada i un cop fregida, la fiquem damunt les mongetes.
Seguidament, en una paella gran, fregim: la baldana, la cansalada i la llonganissa i un cop fregides, les repartim pel damunt les mongetes.
Ja per acabar el plat, fiquem un rajolí de l'oli de fregir l'arengada pel damunt de tot el conjunt, i ja ho podrem servir a taula.
A part, agafem les torrades, els hi freguem un all pel damunt, hi afegim un raig d'oli d'oliva i les servirem en un plat a part, al costat del plat de les mongetes.
40min
Notes
Prepararem tants esmorzars de traginer com persones seguin a taula.
A la població de Balsareny cada any cel·lebren la festa dels traginers amb uns grans esmorzars per tota la gent que s'apropa a la vila.
Els traginers eran el que ara en diem "transportistes", peró anaven en carruatjes.
Etiquetes:
Cuina d'hivern
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1478 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Amic Jordi, els peixos fets a la papillota, no tenen temps de cocció, simplement hem de veure quan s'infla la bossa de la...
Amiga Teresa, per fer el rosbif s'acostuma a fer servir la mitjana o el tall rodó de vedella, però a la carnisseria et...
Perdoneu, però quan dieu "olla elèctrica" us esteu referint a la "Termo mix"?. Si és aixi, us diré que la Termo Mix,...
Amiga Flora, si vas a les meves receptes i busques l'apartat de cuina del Cister, podràs veure un recull de la cuina que es...
Amiga Patrícia, quan fem servir el forn ja sigui per fer plats de rostits, peixos o pastisseria,el forn sempre el posarem a...