Peuets i tripa de xai a la catalana

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Dotze peuets de xai
  • 800 grams de tripa de xai
  • Aigua
  • Mitja ceba pelada
  • Dues fulles de llorer
  • Una branca d'api
  • Un grapat de grans de pebre negre
  • Una ceba picolada
  • Un cassó de sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Un got de vi ranci
  • Tres alls aixafats
  • Pa fregit
  • Un all pelat
  • Ametlles torrades
  • Julivert picolat
  • Una cullerada de xocolata en pols
  • Sal
  • Oli d'oliva

4 racions

Utensilis

Una cassola metal·lica fonda
Una cassola de terrissa gran
Una espàtula de fusta
Un colador fí
Una batedora elèctrica
Un plat de fusta

Elaboració

Primerament en una cassola fonda amb: aigua, sal, un grapat de grans de pebre negre, mitja ceba pelada,i una branca d'api, fiquem els peuets i la tripa de xai a coure fins que tot plegat estgui ben cuit.
Seguidament, tallem la tripa en trossos regulars i ho reservem.
A continuació en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: la ceba picolada, els alls aixafats i el llorer, i tot seguit afegim el sofregit de tomàquet, el vi ranci i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim una mica del brou de coure els peus i la tripa passat pel colador i deixem que arrenqui a bullir. Tot seguit, afegim tant els peuets com la tripa, i deixem que cogui tot plegat uns dotze minuts.
A part, fem una picada amb: un grapat d'ametlles torrades, un all pelat, força julivert picolat, pa fregit, una mica de brou de coure els peus, i una cullerada de xocolata en pols. Passem la batedora elèctrica i ho afegim a la cassola juntament amb els peuets i la tripa.
A continuació, corregim de sal i deixem que s'acabi de coure tot plegat, fins que tot el conjunt sigui ben cuit, i ja ho podrem treure-ho a taula en la mateixa cassola amb un plat de fusta a sota.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2757 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de maig:

Crema de pastanaga
Crema de pastanaga
Sopes i cremes
Cookies de xocolata
Cookies de xocolata
Postres i dolços
Carxofes amb gambes
Carxofes amb gambes
Llegums i verdures
Saltejat de pèsols i sepia
Saltejat de pèsols i sepia
Peixos i mariscos
Ous al plat
Ous al plat
Ous i làctics
Carbonada flamande
Carbonada flamande
Carns Estofat
Orquestres
Orquestres
Amanides i plats freds Aperitiu
Filets de lluç a l'anglesa
Filets de lluç a l'anglesa
Peixos i mariscos Fritada

Veure receptes de maig i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: