Cervellets de xai a la romana
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Bunyols
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Tres cervells de xai de mida mitjana
- Aigua
- Sal
- Oli d'oliva
- Una branca d'api
- Mitja ceba pelada
- Una fulla de llorer
- Pebre negre en grà
- Farina
- Tres ous batuts
4 racions
Utensilis
Un cassó gran
Una paella gran
Una safata plana de porcellana blanca
Paper de cuina
Una safata metal·lica plana
Una aranya de filferro
Un bol de vidre gran
Elaboració
Primerament, en un cassó amb aigua fiquem a bullir: l'api, la ceba, el llorer i un grapat de grans de pebre negre. Quan ja ha bullit una estona, afegim un polsim de sal, els cervells, i deixem que coguin uns deu minuts, i els retirem.
Un cop els cervells siguin freds, els tallem en trossos regulars, els passem per farina i ou, i els fregim en una paella amb oli d'oliva.
Quan ja són daurats, els traiem i els fiquem en una safata amb paper de cuina per treure l'excés d'oli.
Tot seguit, els fiquem a la safata de porcellana blanca, i ja els tenim a punt per servir a taula.
40min
Etiquetes: Cuina de primavera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3644 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.