Pastanagues estofades amb cansalada i pernil

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Sis talls de cansalada de panxeta d'un dit de gruix
  • Quatre talls de pernil tallat gruixut
  • Un quilo i mig de pastanagues mitjanes
  • Aigua
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Tres cullerots de sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Tres cullerots de brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
  • Vi blanc
  • Una fulla de llorer
  • Una ceba tendra picolada
  • Tres alls aixafats
  • Julivert picolat

4 racions

Utensilis

Una cassola metal·lica fonda
Una cassola de terrissa mitjana
Un plat de fusta

Elaboració

Primerament netegem les pastanagues, les pelem, les tallem a quadradets dun centimetre quadrat aproximadament, i les fiquem a coure en una cassola amb aigua i sal fins que estàn cuites al "dente" i les reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim : la ceba picolada, els alls i el llorer.
Quan tot plegat és mig sofregit, afegim la cansalada tallada a quadradets mitjans i seguidament afegim el pernil tallat també a quadradets.
Tot seguit afegim el sofregit de tomàquet, un got de vi blanc i deixem que redueixi.
Seguidament afegim el brou de pollastre i deixem que arrenqui el bull durant dotze minuts.
A continuació afegim les pastanagues, corregim de sal i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns vuit minuts més, ho espolsem amb julivert picolat, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb un plat de fusta a sota.

1h 10min


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

557 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!