Faves i pèsols guisats a la menta amb rap, gamba i crema de carbassa

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 Kg de Faves i pèsols del Maresme, molt tendres i desgranats
  • 10 Rodanxes de rap fresc
  • 5 Gambes fresques
  • 200 g de Cansalada viada fresca
  • 2 Cebes
  • 1 Litre de brou
  • 1 All
  • 1 Tomàquet madur petit
  • Oli d'oliva
  • 1/2 Got de vi ranci
  • 1 Manat d'herbes (farigola, llorer i romaní)
  • Menta
  • Sal i pebre negre mòlt

Per la crema de carbassa:

  • 3 Patates mitjanes
  • 2 Pastanagues
  • 1 Porro
  • 800 g de Carbassa
  • Aigua
  • Oli d’oliva
  • Sal

5 racions

Elaboració

De les faves i pèsols amb el rap i les gambes:

Comencem el plat fregint la cansalada fresca tallada a dauets en una cassola amb una mica d'oli d'oliva.
Quan la cansalada estigui ben rossa, hi daurem la ceba picada.
Un cop tinguem la ceba rossa, hi afegim el manat d'herbes, un gra d'all, i el tomàquet partit per la meitat.
Ho acabem de sofregir.
Hi tirem el vi ranci i ho deixem reduir uns 5 minuts.
En una cassola, hi posem el sofregit, el salpebrem, i hi tirem unes fulles de menta.
Hi aboquem una mica de brou i les faves i pèsols.
Tapem la cassola, i amb el foc baix, ho deixem coure uns 15 minuts.
En una paella, amb una mica d’oli, salem una mica els talls de rap i els fregim.
Mentre, pelem les gambes i quan el rap porta uns 5 minuts, les afegim a la paella i deixem coure uns 3 minuts més.
Reservem el rap i les gambes.
Incorporem a la cassola de les faves i pèsols, el rap i les gambes i hi afegim una mica més de brou.
Deixem coure uns 5 minuts tot junt.

De la crema de carbassa:

Tallem la carbassa a daus, pelem i tallem a rodanxes les pastanagues, netegem el porro i el tallem a rodanxes , pelem les patates i les tallem a daus, ho afagim tot en una olla amb aigua, amb una mica d’oli i sal.
Tapem l’olla i deixem coure uns 25 minuts a foc mitjà.
Ho triturem amb la batedora elèctrica fins que quedi una crema homogènia.

Per emplatar:

En un plat, hi posem per persona , uns 150 g de faves i pèsols, dos talls de rap, una gamba i la crema de carbassa.

55min


Recepta de cuina de Faves i pèsols guisats a la menta amb rap, gamba i crema de carbassa

En el plat per degustar-lo

Recepta de cuina de Faves i pèsols guisats a la menta amb rap, gamba i crema de carbassa

Detall del plat.

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2241 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'agost:

Pastís de mascarpone
Pastís de mascarpone
Postres i dolços
Fish and chips
Fish and chips
Peixos i mariscos Tempura
Canelons de salmó
Canelons de salmó
Peixos i mariscos Canelons
Sarsuela de rap
Sarsuela de rap
Peixos i mariscos
Parrillada de marisc i rap
Parrillada de marisc i rap
Peixos i mariscos

Veure receptes d'agost i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: