Bunyols de pera
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Bunyols
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Sucre
- Canyella en pols
- Mig litre de llet sencera
- Una pell de llimona
- Una pell de taronja
- Una branca de canyella
- Un sobre de llevat en pols
- Farina
- Dos ous sencers
- Vuit peres tipus "blanqueta"
- Anis sec
10 racions
Utensilis
Un bol gran de vidre
Un batedor de varetes
Una paella gran
Un bol de vidre mitjà
Una safata metal·lica plana amb un paper de cuina
Una paella gran
Un cassó gran
Un estri per treure el cor de les peres
Una aranya de filferro
Elaboració
Primerament, en un cassó gran, fiquem: mig litre de llet sencera, una pell de llimona, una pell de taronja, una branca de canyella i 150 grams de sucre, deixem que cogui a foc baix, fins que arrenqui el bull, ho retirem del foc i deixem que refredi.
A part, en un bol mitjà, fem una barreja de sucre i canyella en pols i ho reservem.
Tot seguit, pelem les peres, els hi traiem el cor, i les tallem a trossos més aviat menuts.
Seguidament, en un cassó amb dos dits d'aigua i sucre, fiquem a coure a foc baix les peres, fins que veiem que arriben gairebé al punt de "compota", i les reservem.
A continuació, en un bol de vidre gran fiquem: la llet ja freda,la farina suficient perquè quedi una pasta fina i homogènia, dos ous batuts, el sobre de llevat, un rajolí d'anis sec, les peres ja cuites, i deixem reposar uns trenta minuts.
Abans de fer els bunyols, remenem la pasta, i amb l'ajud d'una cullera gran, anem agafant una mica de pasta i peres, i ho anem fregint amb oli calent, i a mesura que es van fregint, els fiquem a la safata amb paper de cuina, els espolsem amb la barreja de sucre i canyella i seguim fent bunyols fins a tenir-los tots fregits.
Per acabar, els posem a la safata de porcellana, si cal els espolsem una mica més amb sucre i canyella, i ja els tenim llestos per servir a taula.
2h
Etiquetes: La cuina dels bunyols Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2560 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.