Arròs amb bacallà i verduretes
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Paella
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 400 grams d'arròs tipus Bomba "Montsià"
- 400 grams de bacallà esqueixat dessalat
- Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
- Un pebrot verd mitjà
- Una ceba picolada
- 100 grams de mongeta verda rodona
- Un bròquil petit
- 150 grams de carxofes congelades
- Picada d'all, julivert i oli d'oliva feta amb la batedora elèctrica
- Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
- Una copa de vermut
- Una copa de vi ranci
- Oli d'oliva
- Sal
5 racions
Utensilis
Una paellera per cinc racions
Uns estalvis
Una cassola metàl·lica fonda
Una espàtula de fusta
Una escorredora
Una batedora elèctrica
Elaboració
Primerament, en una olla fonda amb aigua i un polsim de sal, coem: el bròquil tallat en botoners, les mongetes tallades en trossos regulars, i les carxofes congelades.
Quan tot plegat ja és cuit al "dente", ho escorrem i reservem.
Seguidament, en una paellera amb un raig d'oli d'oliva, fregim el pebrot verd picolat i la ceba picolada, i quan ja són ben fregits, afegim un cullerot de sofregit de tomàquet, la copa de vermut i la copa de vi ranci, i deixem que redueixi.
Tot seguit afegim el bacallà, les verduretes bullides,un cullerot de picada i ho remenem amb l'espàtula de fusta.
A continuació, fiquem l'arròs, ho remenem i tot seguit afegim el brou fins a l'altura de les nanses, corregim de sal, i ho posarem en el forn a 180º, fins que l'arròs estigui en el seu punt, la retirem del forn i deixem que reposi tapada amb un drap uns cinc minuts més, i ja la podrem servir a taula amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Notes
Aquesta recepta, ja fa uns quaranta anys que l'acostumo a fer cada any quan arriba el Dijous Sant.
Hi ha vegades que de tant que m'agrada, la faig per mi sol.
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina dels arrossos Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2592 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.