Guisat d'espatlla de cèrvol amb crema de castanyes i puré de moniato
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Recepta per olla a pressió
Estació: tardor hivern
Dificultat: Alta
Ingredients
Per la crema de castanyes:
- 16 Castanyes
- 300 ml de llet
- Vainilla
- 3 Ous
- Una mica de sucre
- Una mica de pols de farina
Pel puré de moniato:
- 750 g de moniato
- 30 g de mantega
- 1 Raig de llet sencera
- Sal
- Pebre negre
Pel cèrvol i la seva maceració:
- 800 g de Carn d'espatlla de cèrvol tallada a daus grossets
- Herbes aromàtiques, una branqueta de romaní, una branqueta de farigola, i pebre negre en gra
- Vi negre que cobreixi tota la carn
- 2 Alls amb la pell
- 1/2 Ceba talladeta
Altres ingredients:
- Oli d’oliva
- Sal
4 racions
Elaboració
De la crema de castanyes:
Pelem les castanyes i les fem bullir amb aigua. Una vegada cuites, els hi traiem la pell interior i les passem per un colador, fen una mena de puré.
Fem bullir la llet amb la vainilla. Quan hagi bullit el suficient, retirarem la vainilla i hi afegirem el puré de castanyes.
En una cassola posem els tres rovells dels ous, el sucre i la farina, ho remenarem bé.
Hi afegirem tot seguit al puré de castanyes.
Fem coure la crema lentament, amb foc lent sense deixar de remenar ni un moment per tal de que no s’agafi, i així que comenci a espesseir-se i quan vagi a arrencar el bull, la retirarem del foc, i l'aboquem en un bol. Són uns 90 minuts.
Per la maceració del cèrvol :
En un recipient de vidre o ceràmica, posem la carn tallada a daus grossets, les herbes, el pebre, els alls amb pell i la ceba, cobrim amb el vi i ho deixem macerar 24 hores.
Del cèrvol:
Amb olla a pressió, posem un raig d’oli a l’olla .
Hi fregim la carn ben escorreguda, quan estigui daurada li afegim, el suc, les herbes i les verdures de la maceració, afegim sal i posem aigua que cobreixi.
Tapem l’olla a pressió. Deixem coure uns 35 minuts.
Treiem la carn i la posem a la safata. La reservem.
Del puré de moniato:
Netegem bé els moniatos sota un raig d’aigua.
Bullim els moniatos amb pell fins que estiguin tous, entre 20 i 30 minuts. Anem comprovant la cocció amb un escuradents, per veure si són tous.
Els pelem, tallem a trossos i el passem per un passapurés.
Posem el puré de moniato en un cassó i hi afegim la mantega, la llet i ho salpebrem. Són uns 40 minuts.
Ho coem 5 minuts més a foc lent. Anem remenant perquè no s’enganxi.
El reservem en un bol.
Per montar el plat:
En un plat, hi posem la crema de castanyes, la carn de cèrvol i una mica de puré de moniato.
Ja es pot servir.
3h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2464 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.