Calamars farcits amb escamarlans

Categoria:
Estació:
Dificultat: Alta

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 8 Calamars petits que a la peixateria ens preparen per farcir i guarden les potes i les aletes
  • 8 Escamarlans de costa vius
  • 1 Ceba mitjana
  • 2 Tomàquets petits madurs
  • 4 Alls
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre vermell dolç
  • Fumet de peix

Pel farcit del calamar:

  • Les potes i aletes dels calamars
  • 300 g de Botifarra
  • 200 g de Botifarra de perol
  • 100 g de Papada de porc
  • 150 g de Ceba sofregida

Per la picada dels calamars:

  • 15 g de picada (alls, pa i julivert fregits, vi blanc i safrà)

3 racions

Elaboració

Dels calamars farcits:

Traiem la pell de la botifarra i l'esparraquem. La rostim en una cassola, amb un raig d'oli, fins que sigui ben rossa.
La traiem i la reservem.
Mentre, traiem la pell i esparraquem la botifarra de perol.
A la mateixa cassola enrossim la botifarra de perol juntament amb les potes i les aletes dels calamars.
Ho retirem i ho reservem. A la mateixa cassola, hi afegim la ceba confitada i deixem que ens agafi temperatura.
Afegim totes les carns que hem enrossit abans i ho coem tot junt, uns 10 minuts.
Fem la picada amb els alls, pa fregit, julivert i safrà al morter. La desglacem amb el vi blanc.
Afegim la picada a la cassola i deixem que el líquid es redueixi del tot, uns 20 minuts aproximadament.
Ho rectifiquem de sal i pebre. Ho apartem del foc i ho deixem refredar.
Farcim els cossos dels calamars. Els tanquem amb l'ajuda d'un escuradents.
Piquem la ceba i en una paella l'enrossim amb els alls sense pelar tallats per la meitat, fins que sigui força fosca.
Ho fem a foc viu, uns 10 minuts. Hi afegim els tomàquets ratllats.
Deixem coure uns 10 minuts més. Triturem molt fi tot aquest sofregit.
Afegim a la cassola, els calamars farcits, la salsa del sofregit i el fumet de peix.
Ho deixem coure uns 45 minuts.

Per acabar el plat:

Saltem els escamarlans en una paella amb una mica d'oli i sal. Un minut per costat.
En la cassola on hi ha els calamars, hi afegim els escamarlans.
Posem el foc baix i deixem que faci xup xup tot junt, un 15 minuts.
Ja es pot servir el plat.

1h 55min


Recepta de cuina de Calamars farcits amb escamarlans

Calamars farcits amb escamarlans.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1756 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: