Calamars farcits amb escamarlans
Categoria:
Peixos i mariscos
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Alta
Ingredients
- 8 Calamars petits que a la peixateria ens preparen per farcir i guarden les potes i les aletes
- 8 Escamarlans de costa vius
- 1 Ceba mitjana
- 2 Tomàquets petits madurs
- 4 Alls
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre vermell dolç
- Fumet de peix
Pel farcit del calamar:
- Les potes i aletes dels calamars
- 300 g de Botifarra
- 200 g de Botifarra de perol
- 100 g de Papada de porc
- 150 g de Ceba sofregida
Per la picada dels calamars:
- 15 g de picada (alls, pa i julivert fregits, vi blanc i safrà)
3 racions
Elaboració
Dels calamars farcits:
Traiem la pell de la botifarra i l'esparraquem. La rostim en una cassola, amb un raig d'oli, fins que sigui ben rossa.
La traiem i la reservem.
Mentre, traiem la pell i esparraquem la botifarra de perol.
A la mateixa cassola enrossim la botifarra de perol juntament amb les potes i les aletes dels calamars.
Ho retirem i ho reservem. A la mateixa cassola, hi afegim la ceba confitada i deixem que ens agafi temperatura.
Afegim totes les carns que hem enrossit abans i ho coem tot junt, uns 10 minuts.
Fem la picada amb els alls, pa fregit, julivert i safrà al morter. La desglacem amb el vi blanc.
Afegim la picada a la cassola i deixem que el líquid es redueixi del tot, uns 20 minuts aproximadament.
Ho rectifiquem de sal i pebre. Ho apartem del foc i ho deixem refredar.
Farcim els cossos dels calamars. Els tanquem amb l'ajuda d'un escuradents.
Piquem la ceba i en una paella l'enrossim amb els alls sense pelar tallats per la meitat, fins que sigui força fosca.
Ho fem a foc viu, uns 10 minuts. Hi afegim els tomàquets ratllats.
Deixem coure uns 10 minuts més. Triturem molt fi tot aquest sofregit.
Afegim a la cassola, els calamars farcits, la salsa del sofregit i el fumet de peix.
Ho deixem coure uns 45 minuts.
Per acabar el plat:
Saltem els escamarlans en una paella amb una mica d'oli i sal. Un minut per costat.
En la cassola on hi ha els calamars, hi afegim els escamarlans.
Posem el foc baix i deixem que faci xup xup tot junt, un 15 minuts.
Ja es pot servir el plat.
1h 55min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2775 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.