Minestra de carxofes, faves i pèsols
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Vuit carxofes
- 500 grams de faves
- 300 grams de pèsols
- Aigua
- Sal
- Sofregit de tomàquet
- Un got de vi blanc
- Una ceba tendra picolada
- Tres alls aixafats
- Una fulla de llorer
- Tres talls de cansalada de papada
- Oli d'oliva
- Julivert
5 racions
Utensilis
Dues cassoles metàl·liques fondes
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis de vímet
Una escorredora
Elaboració
Primerament, netegem les carxofes, els hi traiem les fulles grosses, les escapcem i les tallem en trossos d'un dit d'ample a lo llarg.
Seguidament, les posem en una cassola amb aigua, sal i un brot de julivert, i les bullim fins que estiguin cuites, i les reservem.
Tot seguit, en una olla amb aigua, sal i un brot de julivert, bullim les faves, i quan ja estan mig cuites, afegim els pèsols, i quan tot plegat ja és cuit, ho escorrem i reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli, sofregim la ceba i la cansalada tallada a trossos menuts, i tot seguit, afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet, una fulla de llorer, els alls aixafats, un got de vi, i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim les verdures, corregim de sal i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns vint minuts més, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h 30min
Notes
Si no és temporada de carxofes, pèsols o faves, sempre ho podem fer amb verdures congelades.
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina de les minestres Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1715 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.