Crema d'espàrrecs verds amb encenalls de pernil cruixents

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Dos manats d'espàrrecs verds de cultiu
  • Una ceba picolada
  • Una patata de mida mitjana
  • Dos litres de brou de pollastre casolà (el podeu trobar a les meves receptes)
  • Nata líquida per muntar
  • Nou moscada en pols
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Quatre talls de pernil serrà

5 racions

Utensilis

Una cassola metàl·lica fonda
Cinc bols de porcellana amb nanses
Una batedora elèctrica
Un colador xinès
Un colador fi
Una safata plana pel forn
Dos fulls de paper de forn
Un batedor de varetes

Elaboració

En una cassola fonda amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: la ceba picolada, els espàrrecs tallats a trossos regulars, i la patata pelada i tallada a trossos regulars.
Quan tot plegat ja és ben fregit, afegim els dos litres de brou, i deixem que arrenqui el bull al menys una hora.
A part, tallem el pernil en juliana i el posem a la safata pel forn amb un paper sulfurat a sota, ho tapem amb un altre full de paper. i ho enfornem a 180º, fins que veiem que el pernil és una mica torrat, i el reservem.
Quan tots els ingredients de la cassola ja són cuits, passem la batedora elèctrica amb l'ajuda del colador xinès, i desprès pel colador fi, a la cassola on acabarem de fer la crema.
Seguidament, fem que arrenqui el bull, tot remenant amb el batedor de varetes, corregim de sal, afegim un polsim de nou moscada i un raig de nata líquida, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns deu minuts, i ja ho podrem repartir en els bols de porcellana, afegirem una mica d'encenalls de pernil pel damunt, i ja ho podrem servir a taula.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1713 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: