Tartaleta de fruits secs
Categoria:
Postres i dolços
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Pasta brisa: 150 g de farina, 75 g de margarina, 3 cullerades d'aigua i un polsim de sal.
- Crema "pastelera": 1/2 l. de llet, 3 rovells d'ou, 40 g de Maicena, 125 g de sucre, una branca de canyella i una pell de llimona.
- Melmelada d'albercoc
- Panses, anous, atmetlles, avellanes...
6 racions
Utensilis
Un motllo de tarta o tartaletes petites
Elaboració
Per fer la pasta brisa:
Agafem la farina, la margarina i 3 cullerades d'aigua. Posem la farina en forma de volcà, afegim la resta dels ingredients i treballem la massa de manera que primer quedi ben esmicolada, sense lligar, fins que la farina quedi humitejada. A continuació l'amassem amb el palmell de la mà, fins que quedi una massa uniforme.
Per fer la crema "pastelera":
Treballem els rovells amb el sucre, afegim la Maicena i la llet bullent, prèviament perfumada amb la canyella i la pell de llimona. Posem al foc removent constantment fins que arrenqui el bull. Continuen remenant una estona fora del foc.
Per muntar la tartaleta:
Folrem un motllo una mica engrassat, amb la pasta brisa.
Punxem la pasta perquè no pugi.
La fiquem al forn ja calent, durant uns 10 minuts, fins que estigui una mica daurada.
La treiem del forn i quan estigui tèbia, la cobrim amb una capa de crema "pastelera".
Coloquem els fruits secs a sobre de manera decorativa.
Escalfem una mica la melmelada i la colem.
Cobrim la tarta amb la melmelada colada.
La deixem refredar i ja ens la podem menjar.
Notes
Es pot fer una tarta grossa o fer tartaletes petites.
La pasta brisa es pot comprar congelada. La crema "pastelera" també es pot trobar preparada.
Si no utilitzem tota la pasta brisa, la podem congelar.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1416 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.