Crema de mongetes tendres i formatge feta
Categoria:
Sopes i cremes
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- 750 g mongetes tendres
- 1,5 litres d'aigua
- Sal
- Oli d'oliva verge extra
- 60 g Formatge "feta"
Elaboració
Netegem les mongetes i traiem les puntes i el filament lateral.
En una olla amb aigua i sal quan bulli les deixem coure durant 30 minuts.
Passat aquest temps, passem les mongetes per la batedora, i afegim un bon
raig d'oli d'oliva verge extra i el formatge feta.
Ja es pot servir, fred o calent.
40min
Notes
El "feta" (grec: φέτα) és un formatge tradicional de Grècia, fet a força de llet d'ovella i de vegades de cabra (sempre menys del 30%), de pasta tova crua i madurat en salmorra durant un període de tres mesos com a mínim. Té una textura lleugerament granulada i un sabor salat, una mica agre.
El 2002, la Unió Europea li va atorgar la Denominació d'Origen Protegida.
El feta, produït en forma de blocs, és utilitzat com a formatge de taula, a l'amanida grega, a les famoses empanades spanakopita i tirópita (d'espinacs i formatge, respectivament), a l'Dako, i es combina sovint amb oli d'oliva i verdures



Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2036 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Sucre ja ho diu 4 cullerades superes 4 C/s i d'aigua unes gotes difícil quantificar unes gotes no té de quedar massa...
Cert. Jo de vegades també
La meva enhorabona per guanyar el concurs.
Está molt bo, ja ho veurás.
Doncs si. Gràcies