Cors de carxofa farcits amb parmentier de patata i pernil, gratinats
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Aperitiu
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Deu cors de carxofa congelats de mida grossa
- Sis talls de pernil salat
- Parmentier de patata (el trobareu a les meves receptes)
- Formatge ratllat
- Aigua
- Sal
- Un ram de julivert
- Oli d'oliva
5 racions
Utensilis
Una cassola fonda metàl·lica
Una safata rectangular de porcellana
Una safata refractària gran
Una espàtula plana
Un estri per fer boles de fruita
Elaboració
Primerament, agafem els cors de carxofa i els bullim en una cassola amb: aigua, sal i un ram de julivert, fins que estan cuits al "dente", i tot seguit els escorrem i deixem que es refredin.
Tot seguit, els buidem amb l'estri per fer boles de fruita sense arribar al fons i els reservem.
A part, fem el parmentier de patata com explico a la meva recepta, i un cop fet, afegim el pernil picolat molt petit, ho remenem, i tot seguit anem omplint els cors de carxofa amb aquesta farsa, els espolsem amb formatge ratllat, els fiquem a la safata refractària i els enfornem a 180º, fins que veiem que el formatge ja està ben daurat, i amb l'espàtula plana, els anem posant a la safata de porcellana, i ja els podrem servir a taula per fer l'aperitiu.
1h 30min
Etiquetes:
La cuina dels aperitius
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1568 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.