Cors de carxofa farcits amb parmentier de patata i pernil, gratinats

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Deu cors de carxofa congelats de mida grossa
  • Sis talls de pernil salat
  • Parmentier de patata (el trobareu a les meves receptes)
  • Formatge ratllat
  • Aigua
  • Sal
  • Un ram de julivert
  • Oli d'oliva

5 racions

Utensilis

Una cassola fonda metàl·lica
Una safata rectangular de porcellana
Una safata refractària gran
Una espàtula plana
Un estri per fer boles de fruita

Elaboració

Primerament, agafem els cors de carxofa i els bullim en una cassola amb: aigua, sal i un ram de julivert, fins que estan cuits al "dente", i tot seguit els escorrem i deixem que es refredin.
Tot seguit, els buidem amb l'estri per fer boles de fruita sense arribar al fons i els reservem.
A part, fem el parmentier de patata com explico a la meva recepta, i un cop fet, afegim el pernil picolat molt petit, ho remenem, i tot seguit anem omplint els cors de carxofa amb aquesta farsa, els espolsem amb formatge ratllat, els fiquem a la safata refractària i els enfornem a 180º, fins que veiem que el formatge ja està ben daurat, i amb l'espàtula plana, els anem posant a la safata de porcellana, i ja els podrem servir a taula per fer l'aperitiu.

1h 30min


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

594 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!