Canelons de bacallà amb salsa de samfaina
												Categoria: 
						
						 Arrossos i pastes
 
						Arrossos i pastes
						
						
						
						Tipus de plat: Pasta
						Recepta per forn
						
						
						Estació:  primavera
 primavera  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Mitjana
						
						
 Afegir valoració
 Afegir valoració
													Ingredients
- Dotze plaques de pasta de canelons
- Aigua
- Mantega
- Un quilo de bacallà esqueixat dessalat
- Una ceba tendra picolada
- Salsa de samfaina ![Anar a veure la recepta [Veure recepta]](icons/external_link.png) 
- Sofregit de tomàquet ![Anar a veure la recepta [Veure recepta]](icons/external_link.png) 
- Nata líquida
- Oli d'oliva
- Sal
- Vi ranci
- Formatge de bola ratllat
 4 racions
 4 racions
Utensilis
Una safata refractària rectangular
Uns estalvis
Una cassola fonda metàl·lica
Una escorredora
Un drap de cotó gran
Una mànega pastissera sense el broc
Un cassó gran
Una picadora elèctrica
Un bol de vidre gran
Un ratllador pel formatge
Una espàtula de fusta
Una espàtula metàl·lica plana
Elaboració
							Primerament, fem la salsa de samfaina com explico a la meva recepta, i un cop feta la reservem damunt la planxa calenta.
Seguidament, en una cassola fonda amb: aigua, sal i un punt de mantega, bullim les plaques de canelons fins que estiguin cuites al "dente", i tot seguit les escorrem, les fiquem damunt un drap de cotó, i les reservem.
A continuació, en un cassó amb un raig d'oli d'oliva, fregim la ceba picolada, i quan ja està ben daurada,afegim el bacallà esmicolat i mig cullerot de sofregit de tomàquet amb una copa de vi ranci, i deixem que cogui tot plegat.
Tot seguit, agafem aquesta farsa, la passem per la trinxadora i seguidament, la posem en un cassó amb un rajolí d'oli a foc baix, i l'anem remenant amb l'espàtula de fusta, afegim un rajolí de nata líquida i seguim remenant, corregim de sal i un cop ben saltada, la retirem i la deixem refredar.
Seguidament, agafem la salsa de samfaina, i en repartim una mica per tot el fons de la safata refractària.
Tot seguit, omplim la mànega pastissera amb la farsa de bacallà, i anem fent tires de dos en dos al damunt de la pasta de canelons. i un cop tots els canelons plens de farsa, els emboliquem i els posem a la safata refractària procurant fer un espai de tres en tres entre els canelons.
Seguidament, els cobrim amb la salsa de samfaina, els espolsem amb el formatge de bola ratllat, i els enfornem a 180º, fins que el formatge estigui daurat, i ja els podrem servir a taula amb la mateixa safata amb uns estalvis a sota, i ja els podrem servir en cada plat amb l'ajuda de una espàtula plana.
														
 1h 30min
 1h 30min 
 Etiquetes: 
						Cuina de primavera  Cuina de quaresma  La cuina dels canelons  La meva cuina del bacallà
 
						Etiquetes: 
						Cuina de primavera  Cuina de quaresma  La cuina dels canelons  La meva cuina del bacallà  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 3506 visites.
 3506 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 
  Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos 
  Bunyols
 Bunyols 
  Llegums i verdures
 Llegums i verdures Altres
 Altres Salses
 Salses
 Postres i dolços
 Postres i dolços Carns
 Carns




 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram