Canelons de bacallà amb salsa de samfaina
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Pasta
Recepta per forn
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Dotze plaques de pasta de canelons
- Aigua
- Mantega
- Un quilo de bacallà esqueixat dessalat
- Una ceba tendra picolada
- Salsa de samfaina
- Sofregit de tomàquet
- Nata líquida
- Oli d'oliva
- Sal
- Vi ranci
- Formatge de bola ratllat
4 racions
Utensilis
Una safata refractària rectangular
Uns estalvis
Una cassola fonda metàl·lica
Una escorredora
Un drap de cotó gran
Una mànega pastissera sense el broc
Un cassó gran
Una picadora elèctrica
Un bol de vidre gran
Un ratllador pel formatge
Una espàtula de fusta
Una espàtula metàl·lica plana
Elaboració
Primerament, fem la salsa de samfaina com explico a la meva recepta, i un cop feta la reservem damunt la planxa calenta.
Seguidament, en una cassola fonda amb: aigua, sal i un punt de mantega, bullim les plaques de canelons fins que estiguin cuites al "dente", i tot seguit les escorrem, les fiquem damunt un drap de cotó, i les reservem.
A continuació, en un cassó amb un raig d'oli d'oliva, fregim la ceba picolada, i quan ja està ben daurada,afegim el bacallà esmicolat i mig cullerot de sofregit de tomàquet amb una copa de vi ranci, i deixem que cogui tot plegat.
Tot seguit, agafem aquesta farsa, la passem per la trinxadora i seguidament, la posem en un cassó amb un rajolí d'oli a foc baix, i l'anem remenant amb l'espàtula de fusta, afegim un rajolí de nata líquida i seguim remenant, corregim de sal i un cop ben saltada, la retirem i la deixem refredar.
Seguidament, agafem la salsa de samfaina, i en repartim una mica per tot el fons de la safata refractària.
Tot seguit, omplim la mànega pastissera amb la farsa de bacallà, i anem fent tires de dos en dos al damunt de la pasta de canelons. i un cop tots els canelons plens de farsa, els emboliquem i els posem a la safata refractària procurant fer un espai de tres en tres entre els canelons.
Seguidament, els cobrim amb la salsa de samfaina, els espolsem amb el formatge de bola ratllat, i els enfornem a 180º, fins que el formatge estigui daurat, i ja els podrem servir a taula amb la mateixa safata amb uns estalvis a sota, i ja els podrem servir en cada plat amb l'ajuda de una espàtula plana.
1h 30min
Etiquetes: Cuina de primavera Cuina de quaresma La cuina dels canelons La meva cuina del bacallà Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3120 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.