Arròs a la cassola amb escaldums de pollastre (menuts), i xampinyons

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • Un litre i mig d'aigua mineral
  • Una branca d'api
  • Mitja ceba pelada
  • Una fulla de llorer
  • Una pastanaga pelada
  • Un pebrot verd
  • Un pebrot vermell
  • Una ceba tendra picolada
  • Oli d'oliva
  • 200 grams de xampinyons laminats
  • Quatre ales de pollastre sense la punta
  • Tres colls de pollastre sense la pell ni el cap
  • Quatre pedrers de pollastre nets
  • Cinc crestes de pollastre
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • 500 grams d'arròs tipus bomba Montsià
  • Colorant per l'arròs
  • Una picada d'all, oli i julivert feta amb la batedora elèctrica
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Mig got de vermut de Reus
  • Mig got de moscatell

5 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Una cassola metàl·lica fonda
Uns estalvis
Una paella gran
Una espàtula de fusta
Un colador fi
Una batedora elèctrica
Un pot de la batedora

Elaboració

Primerament, en una cassola fonda amb: un litre i mig d'aigua mineral, mitja ceba, una branca d'api, un polsim de sal, una pastanaga pelada, i una fulla de llorer, posem a coure els pedrers i les crestes de pollastre ben netes, i quan ja esta tot plegat ben cuit, ho colem i reservem el brou en un cassó, i el mantenim calent a foc baix.
A part, fem la picada d'all, oli i julivert amb la batedora elèctrica, i la reservem.
Quan les crestes i els pedrers,ja són freds, els tallem en trossos menuts, i els reservem.
Seguidament, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim els xampinyons laminats, salpebrats, durant uns cinc minuts, i un cop fregits, els reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa gran amb un raig d'oli d'oliva, posem a sofregir: un pebrot verd picolat, un pebrot vermell, una ceba tendra picolada, les aletes de pollastre tallades en trossos menuts (sense la punta), i els colls tallats a trossos menuts (sense la pell ni el cap), quan ja ho tenim tot plegat ben sofregit, hi afegim els xampinyons, les crestes i els pedrers, i un cullerot de sofregit de tomàquet, i ho remenem amb l'espàtula de fusta, i seguidament, hi afegim el vermut i el moscatell, i deixem que redueixi.
Tot seguit, hi afegim l'arròs juntament amb tres cullerades de picada, i un polsim de colorant per l'arròs, i ho remenem ben remenat amb l'espàtula de fusta, i seguidament, hi afegim quatre cullerots del brou calent, i anem remenant-ho amb l'espàtula a foc mitjà, i si veiem que hi manca brou, l'anem afegint poc a poc, fins que veiem que l'arròs ja esta cuit al nostre gust,i tot seguit ho corregim de sal, apaguem el foc, i ho deixem reposar cinc minuts, i ja el podrem servir a taula amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

497 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!