Llengua de vedella arrebossada a l'andalusa, amb cruixent de verdures
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Milanesa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Una llengua de vedella de mida gran (no cuita)
- Una branca d'api
- Mitja ceba pelada
- Una fulla de llorer
- Aigua
- Un pessic de sal
- Oli d'oliva
- Dos ous
- Dos alls pelats
- Julivert picat
- Cruixent de verdures (el trobareu a les meves receptes)
- Farina
4 racions
Utensilis
Una paella fonda
Una paella gran
Una safata plana amb un paper de cuina
Un bol de vidre gran
Un batedor de varetes
Una cassola metàl·lica fonda
Una safata metàl·lica plana
Un ratllador d'alls
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda posem: tres litres d'aigua mineral, una branca d'api, mitja ceba pelada, una fulla de llorer, un pessic de sal i la llengua de vedella a foc mitjà, i ho deixem coure fins que la llengua ja és ben tendre, la retirem, i deixem que refredi damunt una safata plana.
Mentre es cou la llengua, fem el cruixent de verdures com explico a la meva recepta, i un cop fregit, el reservem en una safata plana amb un paper de cuina.
Quan la llengua ja és freda, amb un ganivet mitjà la pelem, i tot seguit amb un altre ganivet la tallem en talls esbiaixats de mig dit de gruix.
A part, en un bol de vidre gran, esclatem dos ous,ratllem dos alls i hi afegim un grapat de julivert picat, i amb el batedor de varetes, ho remenem ben remenat, i ho reservem.
Seguidament, agafem els talls de llengua, els passem per farina i tot seguit els passem per la barreja d'ous, alls i julivert, i els fregim amb oli d'oliva fins que estiguin daurats, i els posem en una safata plana amb un paper de cuina, per treure l'excés d'oli, i tot seguit els posarem escalopats de quatre en quatre en el seu corresponent plat amb un grapat de cruixent de verdures, i ja els podrem servir a taula.
1h 10min
Etiquetes: Cuina de primavera La cuina dels arrebossats Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1571 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.