Aletes de pollastre al forn embolicades amb cansalada fumada, i patates palla

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • Vint aletes de pollastre sense la punta
  • Vint talls de cansalada fumada (bacó) tallats fins
  • Cinc patates de mida mitjana
  • Sal
  • Pebre vermell dolç
  • Oli d'oliva
  • Dues fulles de llorer
  • Quatre alls laminats
  • Vi blanc

5 racions

Utensilis

Una safata refractària gran
Una paella fonda de mida gran
Una aranya de filferro
Una safata metàl·lica plana de mida gran amb un paper de cuina
Una safata de porcellana de mida gran, rectangular
Escuradents
Un atuell de plàstic fondo

Elaboració

Primerament pelem les patates, les tallem en juliana fina, i les posem en un atuell fondo cobertes d'aigua freda, i les reservem.
Seguidament, tallem les aletes en dues meitats, les posem a la safata refractària, i les espolsem amb: sal i força pebre vermell dolç, els hi afegim els alls laminats, un bon raig d'oli d'oliva i vi blanc, dues fulles de llorer, i les deixem macerar a la nevera per espai de dues hores.
Tot seguit, agafem els talls de cansalada fumada, els tallem en dues meitats i els reservem.
A continuació, posem les aletes en el forn a 180º, fins que veiem que ja estan gairebé cuites, les retirem del forn, deixem que refredin una mica, i les anem embolicant una a una amb la cansalada, les fixem amb un escuradents, i les tornem a posar a la safata refractària, fins que les tinguem totes embolicades, i les tornem a enfornar a 180º, fins que veiem que la cansalada ja està ben torrada, apaguem el forn i deixem la porta del forn mig oberta amb la safata dintre, i ho reservem.
Seguidament, escorrem les patates palla, i en una paella fonda amb oli d'oliva, les anem fregint, i a mida que veiem que ja estan daurades, amb l'aranya de filferro, les anem posant en la safata plana amb un paper de cuina, i quan ja les tenim totes fregides, les salem i les posem en filera en un costat de la safata de porcellana, i en l'altre costat de la safata, posem les aletes ben arrenglerades sense l'escuradents, i ja tindrem les aletes llestes per servir a taula.

1h 30min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1431 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de març:

Bacallà a la llauna
Bacallà a la llauna
Peixos i mariscos
Arròs negre
Arròs negre
Arrossos i pastes
Sípia guisada amb pèsols
Sípia guisada amb pèsols
Peixos i mariscos Guisat
Crema de Sant Josep
Crema de Sant Josep
Postres i dolços
Coca de Sant Josep
Coca de Sant Josep
Postres i dolços Coca
Tortell de Sant Josep
Tortell de Sant Josep
Postres i dolços Pastís
Bunyols de borratja i pernil
Bunyols de borratja i pernil
Llegums i verdures Bunyols

Veure receptes de març i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: