Steak tàrtar amb toc de burrata

Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Filet de vedella: uns 300 grams
  • Burrata
  • Ceba blanca, morada o escalunya: entre una petita i mitjana gran
  • Tàperes: 10-15 grams o una culleradeta
  • Mostassa de Dijon: 10 grams o una culleradeta
  • Salsa Worcestershire o Perrins: 20 ml o un parell de culleradetes
  • Sal i pebre negre mòlt, al gust
  • 1 ou de gallina o de guatlla (opcional)

2 racions

Elaboració

Piquem ben fina la ceba i les tàperes i les reservem en un bol.
Tallem amb un ganivet de fulla llarga i afilada el filet de vedella a daus.
Traiem el greix, els nervis i impureses que pugui tenir la peça i fem els talls seguint el sentit de les vetes de la carn. això si a la carnisseria no ens ho preparen.
Barregem en un bol la vedella un cop tallada amb la ceba i les tàperes picades.
Afegim la mostassa de Dijon (si no tens d'aquest tipus, amb la normal també val), la salsa anglesa Perrins, la sal i el pebre i ho remenem tot.
Recobrim el recipient amb paper film transparent o paper d'alumini i ho posem a la nevera uns 15 o 20 minuts perquè la carn es maceri amb tot l'amaniment.
Per emplatar utilitzem un motlle rodò. En el plat hi posem la burrata i altres ingredients opcionals: torradetes, ruca, tomàquet xerri,...

30min

Notes

La burrata és un formatge propi de la regió italiana de Pulla, i se n'atribueix la invenció a Àndria. Té la forma d'un farcell amb una coberta semblant a la mozzarella i un farcit de formatge fresc, al qual fa referència el seu nom —tenint en compte que burro és mantega en italià.


Recepta de cuina de Steak tàrtar amb toc de burrata
Steak tàrtar amb toc de burrata.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

977 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: