Tomàquet "concasé"

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un quilo de tomàquets vermells de mida grossa
  • Aigua
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Oli d'oliva

10 racions

Utensilis

Una cassola metàl·lica fonda
Una paella gran
Un atuell amb tapa
Una espàtula de fusta

Elaboració

En una cassola fonda amb aigua i sal, quan arrenqui a bullir escaldem els tomàquets amb una creu feta amb un ganivet a la part de dalt, uns cinc minuts, i tot seguit els deixem refredar, els pelem i els tallem en dues meitats, i els espremem per treure totes les llavors i deixant tant sols la part més dura.
A continuació, piquem els tomàquets amb un ganivet en una brunesa menuda, i tot seguit els saltem en una paella amb un raig d'oli d'oliva, salpebrats durant uns set minuts, els deixem refredar, els posem en l'atuell amb tapa, i i els podem guardar a la nevera fins el moment de fer-los servir.

1h

Notes

Aquest tomàquet és una preparació jo diria que fonamental a la cuina, per preparar molts tipus de plats.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

222 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!