Flams de tomàquet
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Aperitiu
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Un litre de suc de tomàquet de bric
- Tres fulles de gelatina
- Sal
- Pebre negre en pols
- Oli d'oliva
6 racions
Utensilis
Un bol de vidre mitjà
Un batedor de varetes
Un cassó gran
Sis motlles per fer flams, o gots de mida petita
Un pinzell
Elaboració
Primerament, en un bol amb aigua freda, posem en remull les fulles de gelatina fins que estiguin ben estovades.
A part, agafem els motlles o els gots i amb un pinzell amb oli d'oliva els pintem per dintre i els reservem.
Seguidament, posem el suc en un cassó a foc baix, el corregim de sal i pebre i deixem que s'escalfi sense arribar a bullir, i tot seguit hi afegim les fulles de gelatina ben escorregudes, i anem remenant fins que estiguin ben desfetes.
Per acabar, omplim els motlles o els gots, i els deixem refredar a la nevera unes tres hores, fins que els flams ja estiguin ben quallats, i ja els tindrem llestos per fer servir.
1h
Notes
Aquesta recepta és molt adient com aperitiu, com a guarnició, o com a complement per preparar amanides.
Etiquetes:
La cuina de les amanides La cuina dels aperitius
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1875 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Amic Jordi, els peixos fets a la papillota, no tenen temps de cocció, simplement hem de veure quan s'infla la bossa de la...
Amiga Teresa, per fer el rosbif s'acostuma a fer servir la mitjana o el tall rodó de vedella, però a la carnisseria et...
Perdoneu, però quan dieu "olla elèctrica" us esteu referint a la "Termo mix"?. Si és aixi, us diré que la Termo Mix,...
Amiga Flora, si vas a les meves receptes i busques l'apartat de cuina del Cister, podràs veure un recull de la cuina que es...
Amiga Patrícia, quan fem servir el forn ja sigui per fer plats de rostits, peixos o pastisseria,el forn sempre el posarem a...