Platillo de xai amb carxofes, cols de Brussel·les i olives trencades

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Una cuixa de xai de mida gran desossada
  • 200 grams de carxofes congelades
  • 200 grams de cols de Brussel·les congelades
  • 200 grams d'olives verdes trencades
  • Oli d'oliva
  • Una ceba picada
  • Sofregit de tomàquet [Veure recepta]
  • Brou de pollastre [Veure recepta]
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Conyac
  • Pa fregit
  • Tres alls pelats
  • Julivert
  • Ametlles torrades
  • Xocolata en pols
  • Una fulla de llorer

4 racions

Utensilis

Una cassola metàl·lica fonda
Una cullera de fusta
Un cassó gran
Una escorredora
Una batedora elèctrica

Elaboració

Primerament, fem el brou com explico a la meva recepta, i un cop fet el reservem.
Seguidament, tallem la cuixa de xai en tacs regulars, la salpebrem i la sofregim amb un raig d'oli d'oliva juntament amb dos alls aixafats, una fulla de llorer i una ceba picada fins que la carn estigui ben daurada, hi afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet i mig got de conyac, i deixem que redueixi.
A part, en un cassó fondo amb aigua, un pessic de sal i dues branques de julivert, posem a coure les cols i les carxofes, fins que estiguin cuites al "dente", i tot seguit les escorrem i reservem.
A continuació, un cop ha reduït el conyac, cobrim la carn amb brou, i a foc baix deixem que vagi coent-se fins que la carn estigui gairebé cuita.
Tot seguit, afegim les carxofes tallades en dues meitats i les cols, ho remenem amb una cullera de fusta, i deixem que s'acabi de coure tot plegat fins que la carn estigui ben cuita.
A part, fem una picada amb: un grapat de pa fregit, un grapat d'ametlles torrades, una branca de julivert, un all pelat, una cullerada de xocolata en pols i mig cullerot de brou, i tot seguit, passem la batedora elèctrica i afegim la picada a la cassola juntament amb les olives trencades, ho remenem, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure fins que tot el conjunt estigui cuit al seu punt.
Apaguem el foc, ho deixem reposar cinc minuts, i ja ho tenim a punt per servir a taula amb uns estalvis a sota.

2h

Notes

Aquesta recepta, també la podem fer amb carxofes i cols de Brussel·les naturals.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

811 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: