Botifarrons de ceba amb mongetes del ganxet fregides i tomàquet al forn amb formatge
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Fritada
Recepta per forn
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Sis botifarrons de ceba o dues baldanes de ceba
- 200 grams de mongetes del ganxet cuites
- Dos tomàquet de mida mitjana
- Formatge ratllat
- Julivert picat
- Sal
- Pebre negre en pols
- Oli d'oliva
2 racions
Utensilis
Una paella gran
Una safata plana pel forn
Dos plats plans de mida gran
Elaboració
Primerament, tallem els tomàquets en dues meitats, els salpebrem, hi afegim un rajolí d'oli i els espolsem amb formatge ratllat, i els posem en el forn a 180º, fins que el formatge ja estigui daurat, tot seguit els traiem del forn i els reservem.
A continuació, saltem les mongetes i un cop fregides, les reservem damunt la planxa calenta.
Seguidament, fregim els botifarrons o les baldanes amb un raig d'oli, i un cop fregits ja podem muntar el plat de la següent manera: fem un llit amb les mongetes fregides en el centre del plat, al damunt hi posem els botifarrons, i en un costat hi posem mig tomàquet a cada banda de les mongetes, i ja ho podem servir a taula.
Si volem, podem espolsar les mongetes amb una mica de julivert picat.
45min
Notes
Aquesta recepta la fem per a dues persones, però la podem fer per a tantes persones com vulguem.
Si no trobem botifarrons, la podem fer amb baldanes de ceba.
Etiquetes:
La cuina dels botifarrons
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
359 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Perdoneu, però quan dieu "olla elèctrica" us esteu referint a la "Termo mix"?. Si és aixi, us diré que la Termo Mix,...
Amiga Flora, si vas a les meves receptes i busques l'apartat de cuina del Cister, podràs veure un recull de la cuina que es...
Amiga Patrícia, quan fem servir el forn ja sigui per fer plats de rostits, peixos o pastisseria,el forn sempre el posarem a...
Amiga Maria Fargas, si vas a l'apartat dels trucs, podràs veure com faig jo les mandonguilles i les pilotes, de manera que...
Amiga Victòria, aquesta recepta la pots fer fins i tot amb brou de pollastre. Rep una salutació. Quim Lleonart.