Bunyols de panses de Corint

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • Un quilo de farina tamisada
  • 200 grams de sucre
  • Un sobre de llevat en pols
  • Un rovell d'ou
  • Un pessic de sucre de vainilla
  • Un raig d'essència de llimona
  • Un litre de llet sencera
  • Un raig d'oli d'oliva
  • Oli de gira-sol
  • 400 grams de panses de Corint
  • Mitja copa de cassalla
  • Sucre per espolsar els bunyols

12 racions

Utensilis

Una aranya de filferro
Una paella fonda
Un bol de vidre gran
Una safata de cartró amb blonda
Un batedor de varetes
Una espàtula de fusta
Un cassó gran
Un colador fi
Una safata plana amb un paper de cuina

Elaboració

En un bol de vidre gran posem: la farina tamisada, el sucre, el llevat, el rovell d'ou, el sucre de vainilla, l'essència de llimona, un raig d'oli d'oliva, i la mitja copa de cassalla, tot seguit anem afegint la llet poc a poc, tot remenant amb el batedor de varetes, fins aconseguir una pasta fina i homogènia ni massa clara ni massa espesa.
A part, en un cassó amb aigua bullint, escaldem les panses durant cinc minuts, i seguidament, les colem i les afegim a la pasta tot remenant amb l'espàtula de fusta, i ho deixem reposar durant dues hores a la nevera abans de fregir els bunyols.
Seguidament, posem una paella fonda amb oli de gira-sol en el foc, i quan ja és ben calent, amb dues culleres soperes, anem agafant una mica de pasta amb panses, i ho anem fregint tot remenant amb l'aranya perquè no es cremin i estiguin ben daurats els bunyols, un cop fregits, els anem posant damunt una safata plana amb un paper de cuina, per treure l'excés d'oli, i els espolsem amb sucre.
A continuació, els anem repartint en una safata de cartró amb la seva blonda, i ja els tindrem a punt per servir-los a taula.

3h


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2047 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de juny:

Fideuà de gambes i calamars
Fideuà de gambes i calamars
Arrossos i pastes
Coca de sant Joan
Coca de sant Joan
Postres i dolços Coca
Gaspatxo de síndria
Gaspatxo de síndria
Sopes i cremes
Gelatina de taronja amb stevia
Gelatina de taronja amb stevia
Postres i dolços
Patates Hasselback
Patates Hasselback
Llegums i verdures Rostit

Veure receptes de juny i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: