Carxofes farcides

Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 12 carxofes
  • 250 gr. de beicon fumat tallat a cuadradets o a tiretes
  • 1 ceba gran
  • 1 tomaca
  • 2 alls
  • 1 llimona
  • 25 gr. de mantega
  • 2 cullerades de farina
  • 1/4 l. de llet
  • Sal - nou moscada

4 racions

Elaboració

Netejar les carxofes i posar-les a bullir en aigua en sal i mitja llimona.
Saltejar el beicon en una paella amb una mica d'oli.
Tallar la ceba ben petita i sofregir-la en l'oli que ha quedat del beicon, fins que quedi daurada, afegir els alls trinxats i la tomaca i deixar coure uns minuts més.
Fer la beixamel posant a fondre la mantega, afegint la farina remenant bé i anar tiran la llet tèbia fins a fer una salsa cremosa.(s'hi por afegir una mica de nou muscada ratllada o espolvorejar amb herbes de provença per donar més gust a la salsa).
En una safata, posar les carxofes. Amb una cullereta de postre, enfonsar-ne una mica el centre per poder posar-hi el beicon dins.
Cobrir-les amb la beixamel i, si voleu, es poden gratinar .

40min

Per


Recepta de cuina de Carxofes farcides
Recepta de cuina de Carxofes farcides

Abans de posar-hi la beixamel

Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3878 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de maig:

Crema de pastanaga
Crema de pastanaga
Sopes i cremes
Cookies de xocolata
Cookies de xocolata
Postres i dolços
Carxofes amb gambes
Carxofes amb gambes
Llegums i verdures
Saltejat de pèsols i sepia
Saltejat de pèsols i sepia
Peixos i mariscos
Ous al plat
Ous al plat
Ous i làctics
Carbonada flamande
Carbonada flamande
Carns Estofat
Orquestres
Orquestres
Amanides i plats freds Aperitiu
Filets de lluç a l'anglesa
Filets de lluç a l'anglesa
Peixos i mariscos Fritada

Veure receptes de maig i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: