Mongetes rogenques, estofades ( potxes )

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Païs Basc
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 400 grams de mongetes rogenques
  • Un tall de cansalada de panxeta, tallat en quatre trossos regulars
  • Dos ques de porc, tallades en quatre trossos
  • Una maneta de porc, tallada en quatre trossos
  • Quatre trossos d'orella de porc, regulars
  • Quatre xoricets, tipus cantimpalo
  • Una ceba mitjana pelada, tallada per la meitat
  • Tres fulles de llorer
  • Una cabessa d'alls lar, tallada per la meitat
  • Quatre tomàquets madurs, tallats per la meitat
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Aigua de Vichy ( per remullar les mongetes )
  • Aigua mineral, per coure les mongetes
  • Quatre botifarrons de ceba ( baldanes de ceba )

4 racions

Elaboració

La nit abans de fer les mongetes, les posem en remull, amb aigua de Vichy, o amb aigua de l'aixeta, i un polsim de bicarbonat.
En el moment de courel-les, les posem en una olla, amb aigua mineral, i hi afegim tots els ingredients, menys les baldanes, que les reservem per el final de la cocció.
Tapem l'olla, i ho fem coure a foc mitjà. Anem vigilant que no falti aigua, i quan ja arrenqui el bull, baixem una mica el foc.
Quan tot plegat, ja és quasi bé guit, corregim de sal, i afegim les botifarres, tot deixant que s'acabin de coure les mongetes, i les carns.
Després, ja ho podrem servir a taula.
Nota- Sobretot, és molt important, posar-hi un bon raig d'oli d'oliva, en posar-les a l'olla.

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1051 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: