Pollastre de pagés amb escamarlans i calamar

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya
Dieta: hipocalòrica
Estació:
Dificultat: Alta

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 Pollastre de pagès
  • 12 Escamarlans
  • 1 Calamar de 300-400 g
  • 1 Ceba
  • 1 Pastanaga
  • 1 Porro petit
  • 1 Tomàquet petit (de penjar)
  • 1 Copa de brandi
  • Oli d'oliva verge
  • 50 g d'ametlles
  • All i julivert
  • Farina
  • Aigua mineral
  • Sal

5 racions

Elaboració

Primer de tot, es neteja el calamar ben net i es talla a rodanxes d'un cm.
En una paella amb un raig d'oli, es salteja el calamar. Quan hagi tret el suc, s'hi afegeix l'all i el julivert picat ben petit, i es deixa coure un parell de minuts. Es reserva.
Per altra banda, es netegen els escamarlans amb aigua freda i a continuació es passen per la cassola amb un raig d'oli (amb compte de no coure'ls massa ja que perden molt la seva textura i gust). Es reserven.
Seguidament, es talla el pollastre a 1/8 (o ho demaneu a la carnisseria que us ho facin) i es salpebra. S'enfarina lleugerament (ha d'agafar molt poca farina).
A la cassola on hem saltejat els escamarlans, s'hi rosseja el pollastre a foc viu.
Quan sigui ros de totes bandes, s'hi afegeix una copa de brandy i es flameja. Es deixa reduir el brandy una mica i es retira el pollastre del foc.
Tot seguit, es tallen totes les verdures (ceba, tomata, pastanaga i porro) ben petites. S'aboquen a la cassola on hem rossejat el pollastre, i es deixen coure lentament fins que estiguin ben confitades i agafin un punt de color.
Quan ja siguin cuites, es passen pel túrmix.
Aleshores, es torna el pollastre a la cassola i pel damunt s'hi escampa la salsa de verdures diluïda amb un xic d'aigua calenta.
Es deixa coure a foc lent entre 2 i 3 hores, fins que el pollastre sigui tendre. A continuació, s'hi afegeix el calamar que havíem reservat i es deixa coure mitja hora més. Es corregeix de sal.
Quan estigui gairebé tot cuit, es fa una picada amb les ametlles i s'hi afegeix.
Es deixa coure 10 minuts més i tot seguit, s'hi afegeixen els escamarlans i s'apaga el foc.
Es deixa reposar uns minutets tot tapat abans de servir.

3h 20min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

987 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!