Menestra de verdures a la riojana

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya i La Rioja
Dieta: vegetariana
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • ½ Kgr. mongetes tendres de La Rioja
  • ¼ Kgrs. pèsols (ja desgranats)
  • 4 espàrrecs de La Rioja
  • 4 penques de bleda de La Rioja
  • 4 penques de card
  • ½ Kgr. borratges
  • ¼ Kgr. faves petites (desgranades)
  • 2 cebes tendres
  • 12 carxofesde La Rioja
  • 3 pastanagues
  • 8 patates petites
  • 100 grs. pernil serrà
  • 1 cullerot oli d'oliva
  • 1 cullerot de farina
  • 1 ou
  • 1 cullerot de brou de carn
  • sal

4 racions

Elaboració

-Es netegen totes les verdures i es mantenen separades. Les penques de bleda i de card es tallen en trossos d'uns 4 dits. Les carxofes es couen senceres.
- Els pèsols i les faves es desgranen i es reserven.
- El pernil es talla a daus.
- Es bullen totes les verdures per separat, en una mica d'aigua i sal, perquè cadascuna d'elles quedi al punt, en cas contrari unes es desfarien i altres estarien crues. Han de quedar al dente, mai massa cuites, ja que si no es desfan.
- Quan són totes bullides i posades en plats separats, es parteixen per la meitat les carxofes.
- Es bat l'ou i es prepara el plat amb la farina.
- S'agafen les totes les verdures i s'arrebossen passant per la farina i l'ou i es fregeixen en oli. Es reserven.
- Es posen en una cassola de fang a ofegar les cebes picades, les pastanagues picades i els dauets de pernil, a foc lent.
- Quan ja estiguin ben pochadas, s'afegeixen les verdures a la cassola amb el cassó de brou de carn i es rectifica de sal. Es deixa coure a foc lent tot junt durant 15 minuts.
-Ja podem servir la menestra

40min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

885 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: