Carpaccio de bacallà fumat, amb coulis de tomàquet
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Amanida
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 600 grams, de bacallà fumat, o sense fumar(filetejat)
- Vuit tomàquets madurs
- Sal
- Oli d'oliva
- Mostassa
- Vinagre de poma
- Pebre negre en pols
4 racions
Utensilis
Batedora elèctrica.
Ratllador manual.
Batedor de varetes.
Elaboració
Primer de tot, tallem els tomàquets en dues meitats i els passem pel ratllador, en el pot de la batedora. Seguidament, posem un raig d'oli, un polsim de sal i pebre negre, hi passem la batedora, fins deixar una salsa fina i homogènea, i ho reservem.
Seguidament, farem una vinagreta amb: un raig de vinagre de poma, un polsim de pebre negre en pols, un toc de mostassa i força oli d'oliva. Ho batem amb el batedor de varetes, fins que tinguem una vinagreta ben emulsionada, i la reservem.
En el moment de muntar els plats, posarem: primer, el coulis de tomàquet, per tot el fons del plat. A continuació, escamparem el bacallà pel damunt, amb molta cura que no se'ns trenqui.
A la part de dalt, podem posar un bouquet de pastanaga amb uns tomàquets cirerols i unes fulletes d'endivies, com a decoració.
I ja, per acabar el plat, ho regarem amb la vinagreta pel damunt, anant en compte de no passar-nos en excés.
Si abans de servir-ho a taula, ho volem posar uns minuts a la nevera, el bacallà ens ho agrairà
40min
Notes
Aquest tipus de bacallà, tant el podem trobar en botigues especialitzades, com a les parades de pesca salada, del mercat.
Etiquetes: Carpaccio La meva cuina del bacallà Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4804 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.