Carpaccio de bacallà fumat, amb coulis de tomàquet

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 600 grams, de bacallà fumat, o sense fumar(filetejat)
  • Vuit tomàquets madurs
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Mostassa
  • Vinagre de poma
  • Pebre negre en pols

4 racions

Utensilis

Batedora elèctrica.
Ratllador manual.
Batedor de varetes.

Elaboració

Primer de tot, tallem els tomàquets en dues meitats i els passem pel ratllador, en el pot de la batedora. Seguidament, posem un raig d'oli, un polsim de sal i pebre negre, hi passem la batedora, fins deixar una salsa fina i homogènea, i ho reservem.
Seguidament, farem una vinagreta amb: un raig de vinagre de poma, un polsim de pebre negre en pols, un toc de mostassa i força oli d'oliva. Ho batem amb el batedor de varetes, fins que tinguem una vinagreta ben emulsionada, i la reservem.
En el moment de muntar els plats, posarem: primer, el coulis de tomàquet, per tot el fons del plat. A continuació, escamparem el bacallà pel damunt, amb molta cura que no se'ns trenqui.
A la part de dalt, podem posar un bouquet de pastanaga amb uns tomàquets cirerols i unes fulletes d'endivies, com a decoració.
I ja, per acabar el plat, ho regarem amb la vinagreta pel damunt, anant en compte de no passar-nos en excés.
Si abans de servir-ho a taula, ho volem posar uns minuts a la nevera, el bacallà ens ho agrairà

40min

Notes

Aquest tipus de bacallà, tant el podem trobar en botigues especialitzades, com a les parades de pesca salada, del mercat.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1782 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!