Fideuà (a la meva manera)

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Paisos catalans
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 1 Kl. Peix de roca (aranya, rata congre, cap de rap, espines de peix etc.)
  • 2 o 3 calamars
  • 400 gr. de fideus del nº 2
  • 2 l. de aigua
  • 2 grans de all
  • Oli de oliva
  • Sal

4 racions

Elaboració

Posem el peix amb els dos litres de aigua a bullir i o deixem coure uns 20 minuts a foc suau.
Tallem els calamars a rodanxes no gaire gruixudes i els posem en una paella sense oli, tapats, i deixem que es vagin bevent l'aigua que fan, quan ho hagin fet posarem una mica de oli i els salarem lleugerament, els courem tres o quatre minuts i els reservarem.
A la paella o cassola que farem la fideua, i posarem un bon rajolí de oli, quan sigui calent i afegirem els dos grans de all pelats i aixafats, els deixarem fins que comencin a esta rossos i els traurem.
Posarem a la paella els fideus i els anirem remenat fins que estiguin rossos ( a foc mitja perquè no es cremin )
Abocarem el fumet, colat i calent, salarem i posarem el calamar que aviem reservat.
Deixarem coure a foc viu uns 10 o 15 minuts, han de quedar quasi secs.
O deixarem reposar cinc o deu minuts. Veurem com es posaran de punta.
Jo o acompanyo amb una maionesa amb all.

40min


Recepta de cuina de Fideuà (a la meva manera)

I de punta san posat
per Josep Mª Grau Cañellas

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1842 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

3 comentaris:

Ferran Quevedo i Martín diu:
Hola. Tinc dos dubtes. El peix de roca sencer es troçeja abans de fer el fumet o es posa tal qual? i es correcte la quantitat de dos litres de fumet (potser una mica menys per l`evaporació)per 400 gr.de fideus? Agraït per la vostra atenció.
Quim Lleonart diu:
Amic Ferran, per fer el fumet de peix, pots posar els peixos, sencers tal qual, i la quantitat d'aigua, pots posar la que vulguis, perqué un cop feta la fideuà, sempre podras congelar, el fumet que et sobri, per altres ocasions. Rep una salutació. Quim Lleonart.
Josep Mª Grau Cañellas diu:
Lo que diu el amic Quim, es correcte. Jo quan faig bullir el fumet o faig foc viu, com també la fideua per aixo no em sobra casi aigua.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!