Estofat de llengua de vedella

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
EstaciĂł:
Dificultat: Mitjana

ValoraciĂł: Encara no te valoracions Afegir valoraciĂł

Ingredients

  • 1 Llengua de vedella
  • 2 Cebes
  • 3 Pastanagues
  • 1 Patata
  • 3 Dents d'all
  • 250 Ml. de vi blanc o negre.
  • 1 Fulla de llorer
  • Pebre
  • 1 Branqueta de romanĂ­
  • 1 Branqueta de farigola
  • Oli d'oliva
  • Sal

2 racions

ElaboraciĂł

-Abans d'elaborar la llengua de vedella estofada, haurem de preparar la llengua. Per a això, la rentem a consciència i la posem en una olla exprÊs. Cobrim amb aigua, afegim una ceba partida per la meitat i una pastanaga tallada en dos trossos longitudinals. Afegim tambÊ una fulla de llorer i un gra d'all pelat. Deixem coure uns 20 minuts.
-Quan el vapor s'hagi dissipat, obrim l'olla exprés, col•loquem l'olla en una font perquè es refredi i reservem l'aigua de cocció.
-Quan s'hagi refredat, amb l'ajuda d'un ganivet anem retirant tota la pell de la llengua de vedella i filetegem la carn.
-Fem una picada amb els alls i la ceba que ens queda i la tirem en una cassola amb una mica d'oli. A continuaciĂł incorporem tambĂŠ una altra pastanaga pelada i tallada a lĂ mines fines.
-Afagim el vi. Deixem un parell de minuts perquè s'evapori l'alcohol i afegim un got de l'aigua de cocció de la llengua de vedella. Ho lliguem bÊ i tirem dins la cassola la farigola i el romaní.
-Pelem i tallem la patata a daus. La bullim i reservem.
-Tallem una pastanaga a rodanxes.
-IntroduĂŻm a la salsa els filets de llengua de vedella i deixem que cuinin a foc suau, almenys 60 minuts. Rectifiquem de sal. Cap al final de la cocciĂł afegim la patata a daus i la pastanaga a rodanxes.
-Ja la podem servir acompanyada de la salsa del procĂŠs, els daus de patata i les rodanxes de pastanaga.

1h 30min


Recepta de cuina de Estofat de llengua de vedella

En el plat per degustar-lo
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: NingĂş ha etiquetat aquesta recepta Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Estofat de llengua de vedella

Enllaça aquesta recepta:

2550 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol¡licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Marcada com a favorita per:



Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!