Filets de llenguado amb salsa d`ametlles
Categoria:
Peixos i mariscos
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 8 filets de llenguado.
- 100 gr. d'ametlles filetejades.
- 100 gr. d'ametlles mòltes
- 100 gr. de mantega
- 1 got de brou curt fet amb les espines del peix, 1 ceba petita, la pastanaga i una mica de julivert
- 1 got dels de vi, de vi blanc sec,
- 1 culleradeta de farina, sal i pebre.
- 1 rajolí de crema de llet.
4 racions
Elaboració
Renta els filets de llenguado, asseca i condimenta amb sal i pebre.
Unta amb abundant mantega una safata de forn.
Escalfa el forn a temperatura elevada, uns 225 graus.
Col·loca els filets de llenguado, a la font greixada amb mantega, ruixa amb el brou, i el vi (el líquid no ha de cobrir els filets). Posa una mica de mantega a sobre de cada filet, col·loca la font en el forn calent i deixa coure uns 10 minuts.
Mentre es fan els filets, escalfa la meitat de la mantega Restant en una paella, posa les ametlles filetejades i deixa que es daurin però amb compte de no cremar-les.
Escalfa la font de servir.
Escorre els filets de llenguado, col·loca amb cura en la font i deixa'ls dins el forn apagat, però encara calent, perquè no es refredin.
Prepara la resta de la mantega pastada amb la farina, les ametlles moltes i una mica de la resta de mantega de fregir les ametlles, barreja tot amb cura.
Aboca el suc de la cocció dels llenguados en un cassó i deixa evaporar aproximadament a la meitat.
Afegeix la mantega pastada i deixa coure 2 o 3 minuts sense deixar de batre.
Afegeix la crema de llet i cobreix amb aquesta salsa ben calenta els llenguados.
Finalment escampa per sobre les ametlles filetejades i fregides.
Etiquetes: Llenguado Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5712 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.