Filets de llenguado amb salsa d`ametlles

Categoria:
Recepta per
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 8 filets de llenguado.
  • 100 gr. d'ametlles filetejades.
  • 100 gr. d'ametlles mòltes
  • 100 gr. de mantega
  • 1 got de brou curt fet amb les espines del peix, 1 ceba petita, la pastanaga i una mica de julivert
  • 1 got dels de vi, de vi blanc sec,
  • 1 culleradeta de farina, sal i pebre.
  • 1 rajolí de crema de llet.

4 racions

Elaboració

Renta els filets de llenguado, asseca i condimenta amb sal i pebre.
Unta amb abundant mantega una safata de forn.
Escalfa el forn a temperatura elevada, uns 225 graus.
Col·loca els filets de llenguado, a la font greixada amb mantega, ruixa amb el brou, i el vi (el líquid no ha de cobrir els filets). Posa una mica de mantega a sobre de cada filet, col·loca la font en el forn calent i deixa coure uns 10 minuts.
Mentre es fan els filets, escalfa la meitat de la mantega Restant en una paella, posa les ametlles filetejades i deixa que es daurin però amb compte de no cremar-les.
Escalfa la font de servir.
Escorre els filets de llenguado, col·loca amb cura en la font i deixa'ls dins el forn apagat, però encara calent, perquè no es refredin.
Prepara la resta de la mantega pastada amb la farina, les ametlles moltes i una mica de la resta de mantega de fregir les ametlles, barreja tot amb cura.
Aboca el suc de la cocció dels llenguados en un cassó i deixa evaporar aproximadament a la meitat.
Afegeix la mantega pastada i deixa coure 2 o 3 minuts sense deixar de batre.
Afegeix la crema de llet i cobreix amb aquesta salsa ben calenta els llenguados.
Finalment escampa per sobre les ametlles filetejades i fregides.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2837 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Joan Corminas diu:
Filets de llenguado amb salsa d`ametlles

En aquesta recepta algú em demana "quan es posa la pastanaga i el julivert?".

En l'apartat d'ingredients veuràs que el brou Curt, es fa amb les espines, la ceba, la pastanaga i el julivert.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!