Calamar amb macarrons i pèsols

Categoria:
Típica de: Espanya → Terra Alta a Quaresma
Dieta: baixa en greixos
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 4 Calamars mitjanets
  • 300 g de Pèsols
  • 250 g de Macarrons
  • 1 Ceba gran
  • 1 Tomàquet madur
  • Un got de vi blanc sec
  • 1 Branca de farigola
  • 1 Fulla de llorer,
  • Oli d'oliva,
  • Sal i pebre negre.

Per fer la picada :

  • 2 Torradetes
  • 2 Grans d'all
  • 2 Branques de julivert
  • 1 Grapat d'ametlles torrades

4 racions

Utensilis

Morter.

Elaboració

-Netegem i tallem els calamars a trossos. Els reservem.
-Prepararem la picada picant-ho tot al morter. La reservem.
-En una olla amb aigua i sal, hi posem els macarrons, quan l’aigua bull, deixem coure uns 8 minuts ( una mica menys del que diu el paquet ). Els traiem, pasem per aigua freda i els reservem.
-En una cassola amb un bon raig d'oli d'oliva, hi posem els calamars i deixem que es vagin daurant amb un polsim de sal i pebre.
-Mentrestant pelem la ceba, la piquem i l’incorporem a la cassola amb els calamars, quan veiem que la ceba comença a agafar color dauradet, hi afegim el tomàquet madur ratllat.
-Quan el sofregit estigui a punt hi afegim el got de vi blanc, la fulla de llorer, la branca de farigola i els pèsols crus.
-Quan hagi reduït el vi, hi afegim dos gots d'aigua, la picada, ho salem, ho tapem i ho deixem coure a foc lent durant 15 minuts.
-Incorporem a la cassola, els macarrons i deixem coure tot junt uns 5 minuts més.
Ho provem i rectifiquem de sal si cal.
-Ja podem servir el plat.

40min


Recepta de cuina de Calamar amb macarrons i pèsols
En el plat per degustar-lo
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1724 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: