Crema freda de meló amb encenalls de pernil cruixents

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un meló mitjà
  • Una carcasa de pollastre
  • Dos litres d'aigua mineral
  • Un cullerada sopera d'anís
  • Tres llesques de pernil salat, tallades ben fines
  • Sal
  • Un tròs de blanc d'àpi

4 racions

Utensilis

Quatre escudelletes de porcellana blanca
Un cassó gran
Un batedor de varetes
Paper sulfuritzat
Una gerra gran de vidre
Una safata plana, per anar al forn
Un colador xinès
Una batedora elèctrica

Elaboració

Primerament, posem l'aigua, l'api, i la carcassa de pollastre en un cassó, i deixem que cogui uns trenta minuts.
Mentrestant, agafem el pernil, el tallem a juliana molt fina, i el posem damunt un paper sulfurat en una safata per anar al forn.
Tot seguit, el posem en el forn a 180º, fins que és cruixent, i el reservem.
A continuació, colem el brou que hem fet amb la carcassa de pollastre, i deixem que refredi.
A part, agafem el meló, el tallem en dues meitats, i amb l'ajud d'una cullera gran, retirem totes les llavors. Tot seguit, els pelem i el tallem a trossos regulars.
A continuació, el fiquem juntament amb el brou, i tot seguit passem la batedora elèctrica.
Després, amb l'ajud de la batedora elèctrica, ho passem pel batedor xinès i ho posem en un cassó on acabarem de fer la crema.
Amb el batedor de varetes, anem remenat, fins aconseguir una crema de textura fina i homogènia.
Ja per acabar la crema de meló, afegim una cullerada sopera d'anís sec, ho remenem,i ho posem a la nevera en una gerra de vidre, unes hores, abans de servir-ho a taula.
En el moment de servir, omplim les escudelletes fins arribar gairebé a dalt del tot, espolsem una mica d'encenalls de pernil cruixents pel damunt, i ja ho podrem servir a taula.

1h


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2429 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: