Crema freda de carxofes i gambetes
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Crema
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- 600 grams de carxofes congelades
- Un litre d'aigua mineral
- 200 grams de gambetes congelades, pelades
- Oli d'oliva
- Sal
- Nata líquida
- Nou moscada
- Conyac
- Quatre rodones de pa de motlle, de 5 centimetres de diametre
- Mitja ceba pelada
4 racions
Utensilis
Un cassó gran
Una paella mitjana
Una batedora elèctrica
Un colador xinès
Un batedor de varetes
Un talla pastes de cinc centimetres de diametre
Una gerra de vidre gran
Quatre escudelletes de porcellana blanca
Elaboració
Primerament, en un cassó gran amb aigua mineral i un polsim de sal, posem a coure les carxofes i la ceba. Quan són cuites, les passem per la batedora elèctrica i el colador xinès, al cassó hon acabarem de fer la crema.
Seguidament, a foc baix, anem remenant amb el batedor de varetes, corregim de sal i nou moscada, i hi afegim un toc de nata liquida, fins aconsseguir una crema fina i homogènea.
Seguidament, la fiquem en una gerra a la nevera, fins el moment de servir.
A part, en una paella mitjana, fregim les rodelles de pa de motlle per les dues cares, i les reservem. Tot seguit, en la mateixa paella, saltem les gambetes amb un rajolí d'oli d'oliva i un polsim de sal. A continuació, afegim un raig de conyac i ho flamegem.
Seguidament, amb l'ajud d'un ganivet, picolem les gambetes, i omplim amb elles les rodelles de pa fregit, i ho reservem.
En el moment de servir-ho a taula, omplim les escudelletes fins a dalt de tot, posem una llesqueta amb les gambetes al damunt, i ja ho podem treure a taula.
40min
Etiquetes:
La cuina de les cremes fredes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1114 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Perdoneu, però quan dieu "olla elèctrica" us esteu referint a la "Termo mix"?. Si és aixi, us diré que la Termo Mix,...
Amiga Flora, si vas a les meves receptes i busques l'apartat de cuina del Cister, podràs veure un recull de la cuina que es...
Amiga Patrícia, quan fem servir el forn ja sigui per fer plats de rostits, peixos o pastisseria,el forn sempre el posarem a...
Amiga Maria Fargas, si vas a l'apartat dels trucs, podràs veure com faig jo les mandonguilles i les pilotes, de manera que...
Amiga Victòria, aquesta recepta la pots fer fins i tot amb brou de pollastre. Rep una salutació. Quim Lleonart.