Salsa d'escalivada

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Tres pebrots vermells grans
  • Tres albergínies grans
  • Dos tomàquets vermells de mida grossa
  • Oli
  • Sal
  • Pebre negre
  • Nata líquida per muntar
  • Nou moscada en pols
  • Aigua

8 racions

Utensilis

Una safata fonda per anar al forn
Un atuell amb tapa, per guardar la salsa
Un colador fí
Una batedora elèctrica
Una llengua de goma
Un batedor de varetes
Un cassó gran

Elaboració

Primerament, fiquem els pebrots vermells, els tomàquets i les albergínies a la safata fonda, ho espolsem amb sal, afegim un bon raig d'oli i aigua.
Ho enfornem a 180º, fins que veiem que les verdures, ja són escalivades.
Seguidament, les pelem, les fiquem en un cassó, tallades a trossos regulars, i tot seguit passem la batedora elèctrica, i ho passem pel colador fi amb l'ajuda d'una llengua de goma, a un cassó on acabarem de fer la salsa.
A continuació, ho fiquem a foc baix, tot remenant amb el batedor de varetes.
Corregim de sal, afegim un polsim de pebre negre en pols i nou moscada, i un raig de nata líquida per muntar,
tot sense deixar de remenar, fins a tenir una salsa fina i homogènia i amb l'espessor desitjat.
Tot seguit, la deixem refredar i la guardarem en un atuell amb tapa a la nevera, fins que la necessitem.

1h

Notes

Aquesta salsa, és molt adient per carns, peixos, aviram i carns de porc.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1128 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!