Salsa d'escalivada

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Tres pebrots vermells grans
  • Tres albergínies grans
  • Dos tomàquets vermells de mida grossa
  • Oli
  • Sal
  • Pebre negre
  • Nata líquida per muntar
  • Nou moscada en pols
  • Aigua

8 racions

Utensilis

Una safata fonda per anar al forn
Un atuell amb tapa, per guardar la salsa
Un colador fí
Una batedora elèctrica
Una llengua de goma
Un batedor de varetes
Un cassó gran

Elaboració

Primerament, fiquem els pebrots vermells, els tomàquets i les albergínies a la safata fonda, ho espolsem amb sal, afegim un bon raig d'oli i aigua.
Ho enfornem a 180º, fins que veiem que les verdures, ja són escalivades.
Seguidament, les pelem, les fiquem en un cassó, tallades a trossos regulars, i tot seguit passem la batedora elèctrica, i ho passem pel colador fi amb l'ajuda d'una llengua de goma, a un cassó on acabarem de fer la salsa.
A continuació, ho fiquem a foc baix, tot remenant amb el batedor de varetes.
Corregim de sal, afegim un polsim de pebre negre en pols i nou moscada, i un raig de nata líquida per muntar,
tot sense deixar de remenar, fins a tenir una salsa fina i homogènia i amb l'espessor desitjat.
Tot seguit, la deixem refredar i la guardarem en un atuell amb tapa a la nevera, fins que la necessitem.

1h

Notes

Aquesta salsa, és molt adient per carns, peixos, aviram i carns de porc.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4690 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: